k9 sex amatør nøgen billeder

Meget tyder på det. Persisk tæppe købt 8. Det er et firma, der ikke fungerer. Falske malerier og misinformationer ad libitum er kendetegnende, og købet af det seriøse Museumsbygningen har ikke kunnet redde Bengt Sundstrøms flossede renommé. Tæppet herover, en såkaldt Kelim fra erne fra Senneh i Persien købte en kunde den 8. Beløbet betaltes samme dag plus sv. Da kunden ikke havde hørt noget efter en uge, rykkede vedkommende fragtfirmaet, der ikke kunne finde tæppet. Adskillige henvendelser til lauritz i Helsingborg førte ikke til noget.

Heller ikke flere direkte henvendelser til hovedkontoret i Herlev bragte tæppet frem. Tæppet er og bliver væk. Samme køber har to andre gange fået hammerslag uden at have fået det købte. Der er tale om en ring og om japanske træsnit. Træsnittene se her blev senere udbudt igen hos lauritz, selv om de allerede var solgt. Det er utrygge forhold at handle under, og det er ikke længe siden en anden kunde anklagede lauritz. Hvem stjæler hos lauritz? Eller lader man bare tingene forsvinde, hvis de sælges for billigt.

De dyrt solgte ting forsvinder aldrig. Og så kan man spørge om Bengt Sundstrøm er forlovet med tv-pressen? Han har fået en masse dårlig omtale i den skrivende presse, men aldrig i tv. Her får han hver gang positiv omtale. En række tupilakker fik lauritz. Men de solgtes ulovligt, skriver Nobel på sin hjemmeside.

Det hedder »King Kong«, er et serigrafi og findes i eksemplarer plus et mindre antal prøvetryk. Det koster normalt Signerad Hundertwasser, «, så er det fup og bedrag. Billedet er ikke signeret, der er tale om en reproduktion, et tryk. Tallet er seriens nummer, alle Hundertwassers arbejder har eget nummer.

At vurdere denne reproduktion til over 3. Signatur skallet af lauritz: Signaturen er skallet af, skriver lauritz. Selv om der er lidt afskalning forneden på billedet, ser det ikke ud til, det er gået ud over nogen signatur.

Hvem hos lauritz sætter så billedet i forbindelse med Larsen-Særsløv? Det står bagpå, men enhver kan skrive et hvilket som helst navn bag på et maleri. Intet i billedet peger specielt hen på Særsløv, så det formodes udelukkende at være sedlen bagpå, der får lauritz til at sælge det for at være malet af Særsløv.

Thoring ikke Thorning som lauritz skriver finder man ikke på museerne, alligevel er han en af landets mest kendte malere med en meget stor produktion bag sig. Thoring er et pseudonym, og han havde et par sønner, der også anvendte pseudonymer. Den ene af disse malede næsten altid under pseudonym, mens de to andre mest malede under deres rigtige navn. To andre fra Lauritz. Vi tror ikke, dette er malet af I.

Rasmussen Vi tror ikke, dette er malet af Georg Seligmann Ændret til at være af en ubekendt Og så finder vi det grotesk at vurdere fem postkort af Carl Larsson til 1. Honoré Daumier Tillskriven. Olja på duk, uppfodrad på pannå. Hvorfor er det så kun vurderet til små Og hvorfor er det ikke et deLuxe-maleri, garanteret af deLuxe-eksperterne fra Museumsbygningen? Noget tyder på, at lauritz ikke selv tror på ægtheden. Klik videre til lauritz.

Det er et billigt fudusmaleri. Det har han ikke altid heddet, mener vi, denne vesterhavsmaler fra Løkken, en af Asger Jorns ungdomsvenner. Brendekilde fra Mønsted-motivet herunder og ændret teksten. Er der grund til ros, så kommer den også. Billedet herover er signeret H. Brendekilde, men den er Kolding-folkene ikke hoppet på og sælger det som ubekendt. Det er gode tegn.

Det morsomme ved billedet er, at det er et typisk P. Mønsted-motiv, ikke et Brendekilde-motiv. Ekstra Bladets superekspert, Dorthe Taarup, ville sikkert have slugt billedet som et af Brendekilde. Hun havde i søndags omtalt en kopi af et kendt Mønsted-maleri og mente, det var en kopi efter Brendekilde. Klik ind til Kolding Det tror vi ikke på. Bondegård ved en branddam, efterår. De har fået det at vide utallige gange, alligevel fortsætter lauritz med at bilde potentielle købere ind, at fidusmalerier signeret Caprino er malet af Niels Walseth, hvilket de ikke er.

Det må være forsøg på bevidst svindel at blive ved og ved med de samme forkerte oplysninger. Men hvor befinder »arkivhjernen« sig? Man skulle tro, det var i hovedafdelingen i Herlev. Men her ved de ikke, at Svend Drews er død for flere år siden. Og selv om de adskillige gange har fået at vide, at Svend Lynge ikke er Svend Drews, så kører de bare videre i samme spor.

I det hele taget roder lauritz rund i familien Drews' pseudonymer. Drews er død, ved de i andre afdelinger, har man set. Der er også forvirring omkring Axel Lind, der skulle være død i , men lever i bedste vegående. Rasmussen også, men hos lauritz døde han i Rasmussen er et pseudonym, maleren hedder noget helt andet.

I skrivende stund er der flere til salg på lauritz af maleren under hans rigtige navn. Meyer Andersen skrifter også mellem at leve og være død. Meget tyder på den oplyste koordinering ikke er mange sure sild værd. Og så skal det lige bemærkes, at Museumsbygningen det er også lauritz har taget sig sammen og sendt kunstnyt. Man kunne starte med den i Helsingborg, som gang på gang sætter ting til salg, som intet har at gøre med det, svenskerne påstår. Billedet herover er tilskrevet Wilhelm Bendz, men er et billigt amatørfidusmaleri, som absolut intet har at gøre med en af de fornemste danske guldaldermalere.

For at kunne tilskrive til en bestemt maler, skal man have forstand på tingene, men i dette tilfælde afsløres det, at lauritz. Ingen med bare periferisk kendskab til Bendz ville finde på at bringe hans navn i forbindelse med fidusmaleriet herover. Og så står der, at det er signeret á tergo, hvilket vil sige bagpå.

Men der er ikke noget billede af bagsiden. Udbyder man et billede som dette, kan man ikke undskylde sig med uvidenhed. Det er efter vores mening et bevidst forsøg på plat og svindel. Se fidusmaleriet på lauritz-dot-com's fidusside Man mener, det ikke er L. Ring, fordi han ikke er kendt for at male nøgenbilleder. Christensens fortegnelse har han imidlertid gjort et par stykker, i »Ung nøgen kvinde siddende på en sofa«, hvilket kun kan være det herover.

Et andet har titlen »Ung nøgen kvinde i liggende stilling«. Christensen ikke Christiansen, som Museumsbygningen skriver var kontorchef og samler, og har udgivet flere fortegnelser i små oplag over danske malere: Ring, Zahrtman, Krøyer m. Han døde i Her på redaktionen tror vi fuldt og fast på, at det er en ægte L. Så vi kan altså også være enig med lauritz-folkene.

Se det på lauritz. Man bør være opmærksom på, at katalogteksten i papirudgaven vedrørende reproduktionerne omtalt I papirudgaven er ikke nævnt, at det er reproduktioner. Men det har man vidst i Museumsbygningen før katalogerne blev trykt. Først da de bliver gjort opmærksom på det, retter de på nettet. Men kan naturligvis ikke i allerede trykte og udsendte kataloger. Og så skal det lige nævnes, at kunstnyt.

Man er altså fortsat fornærmet på Østerbro. Det er længe siden, lauritz. Mens vi venter på nye af slagsen, er vi leveringsdygtig i et par sjove. Den anden er endnu sjovere. Det er ham, vi andre kalder Rich. Mortensen, og som bekendt ikke er en af landets mest ukendte.

En ægte Richard Morten J. Er det ikke lidt flot at vurdere malerier af Poul Pava til Er de mon det værd? Er det lauritz eller Pava selv, der sætter den vist nok meget overvurderede pris? Se et af dem Marinmotiv, olja på pannå, inglasad, signerad. Snesevis af malere holder lauritz liv i selv om de for længt er afgået ved døden. Men nu har de slået Axel Lind ihjel få måneder før han ville være fyldt år.

For mange år siden afslørede fiduskunstens fjende Number One, Ekstra Bladets berømte anmelder Alex Steen, at Lind havde pyntet gevaldigt på sit cv med titler og andet, der var pure opspind. Se den »døde« malers skilderi. De skriver endda selv, det er en reproduktion. Og de fortæller ydermere det meste af den sande historie om Kosuths værk, som han fik oversat fra en dansk ordbog. Alligevel sætter de det til I dag kan alt sælges på onlineauktionerne. Har man ikke et ægte litografi, så klipper man et farvetryk ude af et katalog og sælger det som originalt.

Det har vi set en af lauritz. Jo, det går godt i den branche. At Henrik Münster og Lennart Gottlieb vil lægge navn til at være en del af lauritz, er der mange der undrer sig over i branchen. Kig på reproduktionen Ikke malet af I. Rasmussen lauritz Ikke malet af I.

Rasmussen lauritz To forskellige Og gauguin. Køer og heste signeret N. Nu kan man man se et her , men de aner ikke, hvem det er. Det er første gang i 35 år, et auktionshus har gjort det. Hvad mon årsagen kan være? Men de har lige telefonisk lovet at sende de seneste to. Nu må vi se, om de kommer. Det er lidt dårligt, når de dagligt får den presseomtale, de selv ønsker.

Raderingen herover af Holger Drachmann er ikke at finde i kunstlitteraturen. Læs hvorfor, og hvorfor kunstnyt. Læs om den spegede sag Nu har de lige solgt en gipsbuste i porcelæn. Se den her Okänd konstnär, ca Billedet er malet af en ret kendt dansk maler.

Det er signeret med pseudonymet Ciro. Til gengæld lever det kvalitetsmæssigt ikke op til malerens sædvanlige standard.

Han bruger også et andet pseudonym. Jean le Van er ikke født i , men 18 år før. Og han har været død i adskillige år. Jean le Van er et pseudonym. Motiv, billedbehandling og perspektiv se bare murværket til venstre er så amatøragtigt, at det gør helt ondt at sætte det i forbindelse med Soya-Jensen.

Naturligvis er gengivelsen af signaturen uskarp og umulig at se. Og hvad betyder det, at der efter navn og årstal står betegnet? Det havde de ikke fået, hvis ikke der sad et skilt med navnet Corot på rammen. Corot har ikke malet billedet, og det er heller ikke solgt for at være det. Men i stedet for at forstørre signaturen valgte lauritz at forstørre en dansk tekst bagpå, som enhver kan have skrevet.

Det er ikke Corot, han kunne ikke dansk. Nu rettet til det korrekte: Carlsen kender alle ordentlige kunsthandlere. Der er faktisk tale om en ikke helt ukendt maler, som kan koste adskillige tusinde kr. Men lauritz kender ham åbenbart ikke, trods en helt typisk signatur fra malerens hånd. Billedet her har intet med Carl Bøgh at gøre. Selv om det ikke er en af landets mest kendte malere, så er han dog så kendt, at enhver rigtig kunsthandler kender ham. Og signaturen er fuldt læselig.

Endnu et forsøg på at sælge en forfalskning. Andersen-Lundby har aldrig malet på den måde. Motivet er ikke hans, farverne er ikke hans, signaturen er ikke hans, intet på billedet er hans.

Slet og ret endnu en forfalskning fra Bengt Sundstrøms falsknerifabrik. Hvor mange hundrede falsknerier har hans firma efterhånden solgt? Har nogen tal på det?

Kan de alle sammen godt lide at fuppe kunderne? Kig på det falske 8. Fortsat farce omkring Alfred Larsen — ikke malet af nogen af de to kendte Larsen   lauritz aner ikke, hvad en parafrase er — her er det en simpel kopi efter Michael Anchers »Vil han klare pynten«  8.

Signerad och daterad "Henry K. Haring 84" Bladstorlek 24x26, 67x67cm. Små veck på 2 hörner. Mitten av tavlan lite märke. Dette er en deLuxe-vare af særlig kvalitet. DeLuxe-varer kan efterses i de showrooms, hvor de er indleveret.

Er I nu sikre på, Henrik Münster, at den er god nok? Er den ikke noget løst tegnet i forhold til Harings normale produktion? Virker figurerne ikke lidt forkerte?

Det synes vi her på redaktionen. Kig her på Harings side. Klik her til lauritz 4. Det er der vist ingen der hedder. I hvert fald ikke maleren her   Er det virk'lig en Carl Bille? Den tror vi ikke på. Kig selv med 2. Dette billede af Modigliani er lige solgt på lauritz.

Komposition med en kvinna. Ganske vist usigneret og unummereret. Men hvem har trykt signaturen, og hvem har sat nummer på? I hvert fald ikke Modigliani. Og man kan naturligvis ikke sælge det samme tryk i nummererede eksemplarer, når billedet er fremstillet i måske flere tusinde.

Værdien er den samme, tryksigneret og nummereret, som uden begge dele. Det er lidt for smart af lauritz. Og lauritz opgiver ikke engang størrelsen.

Natten til den Vi tror, det er billeder klippet ud af en kendt Kvium-bog til kr. Emil Krause cd. Det er han ganske vist, men han har et fødselsår, som har været kendt i branchen i flere årtier. Se et foto af Jeppe. Han hedder ikke F Gaipari, men Gaspari. Han er ikke italiener, men pæredansk Vi vidste ikke, Taarnvang hed Olof. Mente, han hed Kurt.

Vidste heller ikke, han stadig levede. Troede, han døde i Men hans dejlige datter Lulu lever i bedste velgående. Bille, men det er ikke andet end en dårlig kopi. At vurdere en ægte Vilh. Bille , som den jo sælges for, til 2. Havde det været ægte skulle vurderingen have ligget omkring Det, Bengt Sundstrøm er bedst til, er at skaffe sit firma presseomtale.

Men det fortjener han slet ikke. Og det skyldes også kun, at pressen ikke aner, hvad der foregår i hans firma. Det er også korrekt, men det er et spørgsmål om det pågældende billede overhovedet er malet af Frederik Drews. Det ligner ikke hans stil, og slet ikke hans signatur, her som Sven, uden d. Næppe, men der findes kunsthandlere, som ikke ved, hvem der signerer som herover. Det er ikke Danmarks største kunstner, men til gengæld en af de mest produktive og hurtige, hvilket gav ham et specielt tilnavn.

Han har opereret i adskillige årtier, og er en maler, man støder på ustandseligt. Men lauritz i Helsingør hender ham ikke. Han malede i øvrigt også marinebilleder under samme pseudonym, som en anden maler benyttede. Og endda i Sverige. Maleren er nemlig svensk, men har studeret på Kunstakademiet herhjemme. Det er flere årtier forkert Finn An er ikke nogen ubekendt maler Nu er den sat til salg hos eBay af en amerikaner.

Se det på artfakes. Billederne herover viser et udsnit fra to litografier af Jørgen Nash. Det er et litografi udsendt i eksemplarer. Men der er noget underligt ved dem.

De har nemlig samme nummer: Hvilket er det ægte? Eller er de begge ægte? De var kun vurderet til 4. Se nærmere på investeringskøbet.

Nej, det gør det ikke. Og slet ikke et maleri af H. Hammer, der bestemt ikke malede på den måde. Oljemålning på duk 50x60 cm, signerad. Det er en næsten identisk kopi af Lauritz Tuxens maleri solgt hos Bruun Rasmussen i december for 1,2 mio. Ingen steder fremgår det, at det er en kopi, men er signeret med kopistens eget navn formentlig. Det kan ikke udelukkes, at det grove motivtyveri en dag havner med en falsk signatur hos en ikke-kyndig og sælges som ægte Tuxen.

Det er uanstændighed ud over alle grænser, og endnu et eksempel på Bengt Sundstrøms totale ligegyldighed over for hæderlig forretningsgang. Klik her for at komme til fupbilledet. Billedet herover kan ikke både være et tryk og et litografi. Det er ikke et litografi, men et rent tryk, en reproduktion, gengivet i farver i »Juleroser« , hvorfra det sandsynligvis er klippet ud. Redaktionen har ikke kendskab til, at det har været afbildet andre steder.

Originalen er sortkridt og pastel og ejes af Kobberstiksamlingen. I øvrigt fandtes litografiet ikke i , det blev først opfundet i af tyskeren Alois Senefelder.

Før den tid arbejdede man med Kobberstik og raderinger. Men Juel-billedet er et tryk fra et blad. Og det gælder faktisk ALLE huse.

Kan man ikke fange den ellers iøjnefaldende maleriske forskel, så kan man altid se på signaturen. Den gamle og den nyere Alfred Larsen signerer forskelligt. Det er skrevet i Kunst under hammeren flere gange, og det har stået her på siden utallige gange. Men i 99 ud af tilfælde er det den forkerte Alfred Larsen, man sælger. Som nu lauritz gør her , hvor man skriver Alfred Larsen ?

Det vidste vi ikke. Og hvem mon signerer SSC og maler skibe? Har han ikke også en bror, der maler skibe? Men det ved lauritz. Enhver kan som bekendt gå lige ind ad døren og bilde de uvidende lauritz-folk hvad som helst ind.

Her har en eller anden i Næstved fortalt dem, at det er malet af Emilie Mundt. Ak ja, ak ja, ak ja! Se det fine Mundt-maleri. Billedet herover forsøger lauritz. Men det har ikke en disse med den maler at gøre. Det er utroligt nemt at narre lauritz til at sælge hvad som helst. Det er det naturligvis, når de ikke selv aner en dyt om noget. Her er det »eksperterne« fra Helsingør, men det er ens i alle afdelingerne.

I Herning fx er afdelingens »kunstekspert« kendt for at klippe reproduktioner ud af kunstbøger og sælge dem som originale litografier. Jo, der er stil over lauritz-dot-com.

Kast et kig på den falske Niss. CopyDan skal kun have penge for salg af værker af kunstnere og arvinger, hvis disse har en aftalelicens med CopyDan. Og der skal naturligvis ikke betales følgeretsvederlag for ubekendte kunstnere. Hvor skulle CopyDan sende de penge hen? Samme forhold gør sig gældende med gengivelse af arbejder af kunstnere og arvinger, der ingen aftale har med CopyDan. Men det er ikke aktuelt for lauritz's vedkommende, da de har ret til at afbilde, når der er tale om salg.

Hvor mange millioner har lauritz. Og de har næppe sendt pengene til CopyDan. Konstant kan man hos lauritz. Det har aldrig forladt Schultzbergs atelier.

Det går jo fortsat godt for Danmarks største auktionshus, lauritz-dot-com Se det skønne vinterstykke. Smykkesæt af sterling sølv prydet med fire kegleformede, cabochonslebne ametyster, best.

Solgt i dag for 8. Komposition fra Nordstrand, Skagen. Bag på blændramme skrevet Viggo Her på redaktionen tror vi ikke, maleren er helt så ubekendt, som lauritz-eksperterne vil gøre ham til. Vi tror, han er søn af en meget kendt museumsmand. Og vi tror også, billedet har været udstillet på en sommerudstilling på Statens Museum for Kunst i Så kan der vist ikke hjælpes mere.

I øvrigt er det et smukt maleri. Har man gået bare fire år i skole, vil man straks kunne se, at der absolut ikke står Møller. Maleren er en kendt københavnermaler, der næsten udelukkende malede fra København, men motiver fra provinsen kendes. Signaturen er let at læse, men det kan lauritz åbenbart ikke. Og de kender heller ikke den velkendte maler.

Se den »ubekendte« maler. Birksø, men det hedder maleren ikke. Historien om Birksø er fortalt før af kunstnyt. Det er en historie om en maler, der fortsatte med at male efter sin død. Måske ved de det ikke, men når de har fødsels- og dødsår, så må de have det eller andet sted fra. Kom så med det, I kære lauritz-eksperter! Klik ind på Birksø hos lauritz. Andersen er ikke helt ukendt Men er man ikke meget inde i branchen, kan det ikke forventes, man kender ham.

Trods dansk er han mærkeligt nok omtalt i leksikonnet »Svenska Konstnärer«, hvor der står hans fulde navn og fødeår. Her på redaktionen kender vi ikke dødsåret, men ved han malede i 60'erne og sammen med sin kone havde en antikvarboghandel i Falkonér Allé på Frederiksberg.

Svenskerne skriver, at han er autodidakt og har »udfört välstämda och velkomponerede blomsterstycken«. Han malede også under flere pseudonymer, og hans billeder sås ofte på kroudstillinger i »gamle dage«. Han har malet i tusindvis af den type blomsterbilleder. Fiduskunstens fjende Number One, afdøde Alex Steen, ville uden tvivl betegne ham som fidusmaler, og en vurdering på 1.

Er det ikke bare fantastisk! Fuldt signeret med oplysning om malerens navn. Alligevel får potentielle købere at vide, at kunstneren er ubekendt. Det er pinligt at se, hvordan lauritz-dot-com fører sig frem som nokkefår, der ikke er i stand til at researche, som enhver årig skolepige kan finde ud af.

Nu vil vi hjælpe lidt i anledning af weekenden, ved at bede om at klikke her og så skrive Kyhn i søgefeltet. Hvis man så ikke kan finde ud af, hvem maleren er, bør de s kyndsomst opsøge deres gamle skole og få skolepengene tilbage.

Så vil de aldrig kunne finde ud af noget hos lauritz. Gå til lauritz i Århus. En fredag formiddag hos lauritz. Og blev han virkelig så gammel? Hvad er dette for noget? Et nummereret tryk eller et litografi? Straks blev Wiig Hansen år yngre Der bliver færre og færre malerier til salg hos lauritz-dot-com.

Er der endnu ikke kommet gang i butikken i det nye år, eller har kunderne mistet tilliden til Danmarkshistoriens mest utroværdige auktionshus gennem tiderne? Intet auktionshus herhjemme har væltet så mange falske malerier og forkerte oplysninger på markedet som lauritz. Og det er den virksomhed en DR-journalist med lukkede øjne skamroser i en ny bog?

Det hedder sig, at alle lauritz-afdelinger samarbejder og tilpasser deres viden. Hvordan kan det så være, at to billeder af zigøjnerpiger sælges som ubekendte, med utydelige signaturer, som de skriver, når lauritz. Det er da utroligt sløset og vidner bestemt ikke om nogen som helst form for gensidig research. Det ene ligger her , det andet her. Nu har lauritz-supereksperterne minsandten fundet ud af, de to er malet af Bendt Lauridsen.

Hvorfor skrive de ikke det, når billederne lægges på? I sin bog PowerQvinder, lige udkommet, sætter Vibeke Hartkorn lauritz. Det er ikke betryggende, at journalister i Danmarks Radio i den grad mangler indsigt i den virkelige verden. Hvordan kan en seriøs journalist bare drømme om at skrive rosende om nogen tilknyttet lauritz. Og så endda selve chefens forlovede. Her ser vi måske forklaringen på, at lauritz.

Skulle nogen have glemt, hvordan Vibeke Hartkorn ser ud, så klik ind på hendes egen hjemmeside. For snart mange år siden rejste han og konen, som pudsigt nok også hedder Bjergsted men ikke Eli til England. Siden hørte man ikke meget til dem. Ligner den ikke en anden malers?

Se den »ukendte« Eli på lauritz. Flere steder er Friis født i og Sidselrud i Ved man noget om de »to« malere, så er begge årstal første klasses humor. For det første er de helt forkerte, og for det andet er det så let som at pille sig i næsen at finde frem til det rigtige. Det er meget svært at forestille sig, at nogen hos lauritz på noget tidspunkt vil opnå noget der bare ligner periferisk kendskab til den branche, de har valgt.

De fremtræder alle som en flok talentløse sælgere, der fagligt ville klare sig bedre som skopudsere. Det kan læres på en times tid. Billedet herover har lauritz. For at kunne tillade sig det, skal man vide, hvad man har med at gøre. Man skal være professionel kunstekspert, og det er ingen hos lauritz.

Museumsbygningen har sådanne, men de blander sig ikke i lauritz' amatørafdelinger rundt omkring. At tilskrive et maleri en bestemt kunstner betyder, at man er en smule usikker, men alligevel mener, at sandsynligheden er stor for at det er den pågældende. Her på redaktionen kunne vi ikke drømme om at forbinde ovennævnte maleri med Hjorth Nielsen, selv ikke som årig. Det er ikke hans stil, og signaturen oser langt væk af at være konstrueret. Så sjusket har Hjorth Nielsen aldrig signeret.

Og han har heller aldrig malet på den måde. Klik på billedet   NU ændret til ubekendt maler 2. Ser man på bunden, ligner det ikke noget fra tallet. Og læser man salgsgasteksten, kan man kun få det indtryk, at vasen sælges for at være den samme som afbildet i den viste bog. Men det er ikke en og samme vase, det ser kvikke med det samme. Så er der et brev fra Sotheby's, der tydeligt fortæller, at huset ikke har set vasen, og at den oplyste vurdering kan blive helt anderledes, hvis dette sker.

Og hvad er det for et sløret fotografi? Hvilket formål har det? I skrivende stund er der budt omkring Meget tyder på, nogen er ved at blive fuppet af lauritz. Kig engang til på vasen. Vurderingen var sat til SEK Et pænt stykke fra vurderingen, og en pæn pris for en kopi, der påviseligt ikke var samme vase, som gengivet i den illustrerede bog afbildet på lauritz.

Bøgeskov med kvinde med parasol og dreng der fisker. Maleriet er ikke malet af en dansk maler, hvilket tydeligt fremgår af figurernes påklædning.

Her på redaktionen tror vi, det er en engelsk »fidusmaler«, som lauritz-dot-com uden videre har gjort til dansk.

I hvert fald er det ikke malet af O. Hermansen, der malede helt anderledes. Kolding-afdelingen har samme »bestyrer« som Odense-afdelingen, hvor man råder over kunsthistorikeren Lise-Lotte Blom.

Eller for den sags skyld Museumsbygningens eksperter, som lauritz' eneejer, Bengt Sundstrøm, har købt for et tocifret millionbeløb? Hendriksen fra Greenland Art Review anklager lauritz. På sin hjemmeside skriver Hendriksen: Moral og etik er et ukendt begreb i deres kunstforståelse! Med mindre beskrivelsen er det pure opspind, sælges denne sjældne antikvitet, som faktisk er stjålet bevismateriale i en mordsag og efter Greenland Art Review's mening stadigvæk tilhører The Hermitage, St.

Vi tror, det er en ringe kopi. Se den hos lauritz. Og Ernst Friis synes fortsat meget produktiv trods sine år. Næsten lige så flittig som Roald Hansen med sine kun 68 år. Alfred Larsen har aldrig malet et eneste af de snesevis af malerier, lauritz. Denne gang one dollar-mønter Kan Bengt Sundstrøm komme 12 år i fængsel? En one dollar kan koste flere millioner kr.

Er den og  de andre fra årgangene , , , , , , , , , og ægte. Er de ikke, er sagen alvorlig. Nu er auktionen lige afsluttet før tiden. Strafferammen forfalskmøntneri »Falskmøntneri eller forsøg på samme kan straffes efter straffelovens §§ Strafferammen for falskmøntneri er på 12 års fængsel, hvilket er en af straffelovens højeste strafferammer. Domstolene idømmer typisk ubetinget fængsel — både for at fremstille og udgive falske penge og for at medvirke hertil. Straffelovens bestemmelser gælder også for forfalskninger af udenlandske sedler og mønter«.

Se det stoppede salg hos lauritz  Læs om one dollar Kender andre hende, så kontakt redaktionen Se et af »Kærslund«s malerier Sidste: Nu hedder hun Kærsgård ét sted i teksten, men stadig Kærslund et andet sted. Kært barn har mange navne. Er det en skitse? Mangler der ikke lidt genskin i vandet hist og pist? Der er yderst til højre, men ikke i resten af billedet.

Eckardt var en habil marinemaler. Ku' han glemme det meste af motivet? Halvfærdige skitser signeres normalt ikke. Eckardt , 20 x 27 cm. Se billedet hos lauritz. Fornuften har rådet, og lauritz har ikke turdet lade auktionen gå tiden ud og sælge en kopi, som de har vurderet til Maleriet er kopieret af L. Rings svigersøn, maleren Hans Hempel i erne. Samme svigersøn kopierede også »Kalkemanden«, begge fortræffeligt malet, men for eksperter med afslørende detaljer.

Lauritz-dot-com er verdens bedste sted at sælge forfalskninger, fordi de ikke råder over nogen, der kan se forskel på et avisbillede og en ægte Rembrandt. Se lauritz' seneste nederlag. Inden endelig katalogisering undersøges en vare nøje fx via faglitteraturen, via proveniens tidligere ejerskab og via opslag i vores Lauritz.

Hvor har man undersøgt » Bedsteforældrenes søndag« herunder, som lauritz' eksperter med specialviden påstår er et ægte kunstværk af L.

Ring, malet i ? Det må potentielle købere have krav på at vide. Kom så med de »nøje undersøgelser« omkring dette maleri, eneejer og fhv. Det ligger her Ring-motivet omtalt længere nede. Museumsbygningens deLuxe-eksperter kan heller ikke. En proveniens på et maleri malet i af en af landets mest berømte malere er en nødvendighed for troværdigheden.

Man skal vide, hvor det kommer fra, tidligere ejere eller anden klar dokumentation for billedets ægthed. Den dokumentation har lauritz. Og vi mener endda at vide, hvem kopisten er. En bestemt person har malet flere af Rings kendte motiver, bl. Kalkemanden, en kopi Sotheby's måtte trække tilbage fra en auktion i London.

Klik her I skrivende stund, lørdag den Men også her uden nogen form for proveniens. Det er solgt som malet af Wenzel Tornøe lauritz staver det Wentzel, med t , men har ikke noget med den maler at gøre.

Wenzel Tornøe var figur- og genremaler og malede ikke landskaber. Ifølge lauritz er det signeret W. Samtidig opgiver man hans årstal som til trods for, at han levede Årstallene passer imidlertid på hans kone, Elisabeth Tornøes, men som heller ikke malede på den måde. Lauritz-dot-com er en rodebutik, hvor eneejeren Bengt Sundstrøm synes totalt upåvirket af alt det snavs og talentløshed, der forekommer i hans firma. Varenummer   Bør politiet ikke snart lukke Bengt Sundstrøms kunstcirkus?

Har hans firma andet formål end bondefangeri og groteske misinformationer? Nu rettet til det korrekte, Arne A. Kom så med den proveniens på »Ring-maleriet« afbildet herunder! Nu har lauritz-eksperterne fjernet henvisningen til Hertz' Ring-bog.

Det var altså usandt, hvad de skrev, da det påviseligt ikke er samme maleri. Lysets malere på side «. Er billedet gengivet i bogen? Mon ikke det kan tænkes, at det ikke er lauritz' maleri, men det på Kunstmuseet, Person omtaler?

Og så er den ikke Her kan man i løbet af et øjeblik se, det er to forskellige billeder blot ved at sammenligne kvindens hårtop, der på lauritz' billede rager op i billedet på væggen bagved, hvilket ikke er tilfældet på det i bogen.

Det er ikke samme maleri, som påstået af deLuxe-eksperterne. Adskillige andre detaljer er forskellige på de to malerier, men én afvigende detalje er nok til afsløringen. Måske er Museumsbygningens deLuxe-eksperter ikke så store eksperter, som de og Bengt Sundstrøm gerne vil have kunderne skal tro. Afbilledet i bogen af Peter Hartz s. På Statens Museum for Kunst har de et tilsvarende motiv, købt i , og som måler 63x52,5 cm.

Altså stort set samme størrelse som det hos lauritz. Vi tror ikke, Ring malede to helt ens motiver i samme størrelse. Det er han ikke kendt for. En anden ting, der gør os mistænksomme er, at Museumsbygningens eksperter oplyser, at deres er gengivet i Hertz' Ring-bog fra side Det er ikke korrekt. Det i bogen er det, lauritz henviser til solgt i Og det måler 33x27,5 cm, solgt for Mon ikke, lauritz-dot-com skylder os alle en klar proveniens til det maleri, de sælger for at være en ægte L.

Det er malet på plade, skriver de. Lise-Lotte Blom svarede hurtigt på kritikken af hendes manglende overvågenhed med falske billeder fra Odense-afdelingen med følgende: Jeg er ikke ansat som rådgiver i Lauritz. Jeg er ansat i Lauritz. Jeg har ikke ansvaret for hvorledes forskellige journalister fortolker forskellige situationer«.

Så kunne vi her på kunstnyt. Os bekendt er lauritz. Og når hun taler om kontakt til forbrugerne, er det så ikke en kontakt, der vedrører de billeder, de kommer med? Fx Krøyers tryk med en falsk signatur, omtalt herunder? Vi tror, at Lise-Lotte Blom med sit forvirrede »forsvar« vasker hænder i alt det vand, hun hælder ud af ørerne. Hvilke journalister er det fx, hun omtaler?

Er det den person, der i Fyns Stiftstidende citerede hende for, at kritikken af lauritz. Eller er det kunstnyt-dk's journalist, der dagligt afslører lauritz.

Og hvorfor er lauritz. Bestiller han ikke andet end at tælle penge og studere aktiekurser? Nu er teksten ændret til: Auktionen er afsluttet Som omtalt herunder Nu har man stoppet auktionen, men vil sælge det igen om et par dage, skriver lauritz.

Men den eneste måde at sætte det på igen vil være at klippe den del af med den falske signatur og sælge det som det det er, et tryk, en reproduktion til en værdi af ikke over kr. Som billedet fremtræder nu er der tale om grov kunstforfalskning, som burde resultere i en politianmeldelse. Se den nye tekst på lauritz. I skrivende stund kl. Mon den også kommer op i samme pris?

I en telefonsamtale fortalte du, at du kun udtalte dig om Odense-afdelingen. Hvilket imidlertid ikke fremgik af avisartiklen. Som rådgiver for lauritz. Hvorfor du er det, kan du læse HER. Men det har ikke noget med den svenske maler Sture Lundberg at gøre. Olja på duk, signerad a tergo, 72 x 56 cm.

Det ligner vist noget fra Sverige, sku' man tro. Kig grundigt på den »ubekendte«, klik her Sidste nyt: Nu har lauritz-eksperterne minsandten fundet ud af, at billedet er malet af Wyke, hvilket det også er. Men det er jo tydeligt signeret, så hvorfor oplyser man ikke det med et samme? Dette maleri er ikke malet af en ubekendt, som påstået af lauritz-dot-com.

Men kender man ikke signaturen, kan det være svært at gætte maleren. Det er nemlig meget atypisk for den pågældende, den jyske hurtigmaler. Men her har han kælet for fremstillingen, sikkert hans egen hund. Han er ikke nogen dyr maler, men dette bør koste lidt mere end sædvanlige priser.

Nu har lauritz-eksperterne fundet ud af, at det er Arling Gade, der har malet billedet. Men en forbier, kære venner. Er der ikke noget om, at Kolding-afdelingen, der har samme ejer som i Odense, kan låne ekspertice fra Odense-afdelingens kunsthistoriker, Lise-Lotte Blom?

De er meget dygtige i Kolding. Undskyld det lidt sene jule indlæg, men som de fleste her for tiden, har jeg også måtte bukke under for dræber snuen. Jeg elsker når det bliver mørkt og alle lysene tændes, juleshopping efter det helt rigtige og selvfølgelig hyggen og den glade stemning.

Jeg bruger gerne tid på at finde det helt rigtige juletema hvert år. Jeg er ikke så meget til nisser og rødt, men mere til vinter og natur. Når vi ikke lige holder jul i vores lejlighed i Østrig , så håber jeg som et lille barn, på hvid jul. Jeg elsker at bo i norden, der er bare noget magisk over den barske grove natur og de smukke glitrende bakke og skovlandskaber, der får mig til at tro på nisser og trolde.

I år er der dog ikke gået helt Ronja Røverdatter i julen, men mere nordisk minimalisme. Bordet var holdt i mint, hvidt og med masser af glimmer man kan svagt ane på billedet at der er sne glimmer på hele bordpladen. Så kig det ellers løs! Nogle af gaverne måtte prøves på med det samme deraf de bare maver og tatoverede kroppe.

Der er ikke noget som at holde jul med børn, man er aldrig i tvivl og en gave har ramt plet. Bare tryk på billederne så ryger du direkte ind og kan læse mere. Jeg selv håber så inderligt at min har købt dette sæt der hedder Norstalgia. Sørg ALTID for at have den rigtige størrelse, eller få hjælp i butikken ikke noget med at løbe ind hive den bøjle ned der er tættest på døren og stor rød i hoved betale, før du ved hvad du har købt Ellers kan gaven have den præcis modsatte effekt, af hvad du ønskede kombinationen af meget lille bh og kæmpe trusser, kan godt sende dig en tur på sofaen.

Ekspedienten er der for at hjælpe, hun kigger på bryster hele dagen og er derfor ikke bange for at snakke om dem, det er hendes arbejde selv om det er svært så lad nu være med at spørge om de har en ledig stilling!!! Når du skal vælge trussen til, så vælg gerne tai modellen, da den oftest er den mest flatterende til kurvede kvinder.

Eller string-modellen hvis du vil signalere at du synes din kvinde er lækker. Sørg for at få det pakket ind i butikken det er meget sødt når i prøver selv men…. I fradags var jeg så heldig at blive klippet af  Danmarks frisør vidunderbarn  Jonas Herlitschek.

På trods af sine kun 21 år er han allerede en meget brugt frisør til modeshows, musikvidioer og fotoshoots. Således valsede utallige modeller ned af catwalken, til Danish Fashion Week med hair by Herlitschek.

Jeg har arbejdet sammen med Jonas ved flere lejligheder og bliver altid overasket over hvor dygtig og ambitiøs han er! Jeg har set ham lede et helt hold af frisørelever til et modeshow og jeg kan godt fortælle jer, han går ikke på kompromis! Men han ser godt ud!! Jeg har mødt flere smukke modeller, som bare blev enormt kedelige at se på, fordi de havde utiltrækkende personligheder. Jeg er vild med farven! Jonas arbejder som selvstændig frisør i Salon Hair Construction på Østerbro.

Og derfor kan vi gøre det til en fair pris. Men så byder de på luksus andre steder! Men ellers så består den største luksus i at Jonas behandler dig som en dronning!

Han vejleder dig til det bedste resultat og sender dig ikke ud af døren før både du og han er tilfredse-. Det skal som god orden nævnes at jeg kender Jonas privat og at jeg IKKE tjener noget når i bestiller tid. Som i nok har lagt mærke til er en del af topbloggerne meget unge, men heldigvis ikke alle! Jeg har delt  mine yndlingsblogs op efter område, så de kommer til at strækker sig over et par indlæg.

Dagens indlæg  handler om alle de smukke kvinder, der så gerne vil hjælpe dig til at blive så smuk som muligt. Desuden er hun en af dommerne med Danish Beauty Award. Alt dette er fuldt fortjent! Anette gør det simpelthen så nemt, lækkert og usnobbet  at følge tidens tendenser. Hun tager pulsen på alle tidens trends og giver dig sine bedste bud på hvordan du bliver top lækker til hverdag og fest. Anette var så sød at ligge en kommentar på bloggen. Men det at få ros af en skønheds guru, gjorde at jeg helt rød i kammen gik i panik og skrev; Tak i lige måde.

Læs Anettes fantastiske blog og deltag i hendes julekalender på Beautyspace. I Love Beauty er skrevet af den ufatteligt lækre skønhedsnarkoman Charlotte Torpegaard. I Love Beauty er en rigtig Diva blog! Her får du skønheds tips fra både Hollywood og det danske Jetset. Ofte er produkterne ikke store hypede produkter ,men derimod små lækre hemmeligheder som Charlotte lokker ud af skønheder som fx Scarlett Johansson.

SE hendes fantastiske videoer  med tips, tricks og alle de kendte fra de røde løbere. Eller download nogle af hendes guides til fx mørke render eller professionel hårtørring. Ikonerne viser udvalgte produkter som er specielt gode og nøje udvalgt af Charlotte.

Johanne er makeup-artist og har de sidste 13 år lavet alt fra; flere spillefilm til tv-serier og reklamefilm, musikvideoer og fotoserier til magasiner. Men på bloggen handler det hele om læseren. Johanne siger således om sin blog;. Mit udgangspunkt er helt almindelige mennesker, som altid viser sig fra deres mest kærlige, skæve og smukke side, når de optræder på bloggen.

Johanne gør alt for at hjælpe sine læsere gennem skønhedsplejens og makeupens verden, på en nem og udførlig måde. Johanne har et super praktisk kategori system, der gør det nemt og overskueligt at finde lige det du er ude efter, uden at skulle tæske hele bloggen igennem.

På hendes blog finder du ingen Sponsorerede indlæg, men derimod en masse lækre konkurrencer. Følg hendes super skønne Julekalender HER. Dåserne er de to småtossede madammer meget kærligt ment Helene Randløv Hansson som i min verden kun hedder Helilla, efter en udmærket rustur på sygeplejestudiet  som er makeup entusiast og Katja Moikjær den kritiske skønheds journalist.

Når jeg har kig på et nyt produkt tjekker jeg altid lige om Pudderdåserne har anmeldt produktet. Pudderdåserne har på den måde sparet mig for rigtig mange penge og skuffelser!! Pudderdåserne lader sig ikke snyde af hypede skønhedshedsprodukter eller smukke reklame fotos, men gennemgår produktet kritisk,  med humor og i et sprog vi alle kan forstå.

Pudderdåserne holder kurser, workshops og foredrag indenfor hudpleje og makeup. Køb din billet HER. Skulle jeg lige på falderebet nævne en lille men upcomming blog, skulle det være den smukke  makeupartist Malene Windekildes søde blog  Make Me Up. Håber du har fået lidt inspiration til hvor du kan klikke dig hen, for at få alt om tidens makeuplook og skønhedprodukter. Hovsa jeg må jo endelig ikke glemme dette fantastiske negle kit fra Ciaté.

En 90 minutters ansigtsbehandling der har omsorg, velvære og sanselighed i fokus. Vi bryder med de gængse metoder og teknikker og går back to basic ved at skabe en enkelt, nærværende behandling, som forener krop og sind i sit holistiske udgangspunkt.

Vi mikser blandt andet zoneterapi, akupressur, kraniosakralterapi og bindevævsmassage og arbejder i dybden med at fjerne spændinger og stress i ansigtsmuskulaturen, mens at blodtilførslen bliver styrket og ophobede affaldsstoffer udskilles. Vores certificerede økologiske og naturlige olier og cremer vil nænsomt, men effektivt øge hudens smidighed, fugtighed, blødhed og fasthed, mens sanserne forkæles med duftnoter fra bl.

Buddhas Olie Intet mindre end en guddommelig behandling! Efter en afslappende kropsmassage lader vi varm og beroligende olie løbe gennem dit hår, hvorefter du modtager en hovedbunds- og ansigtsmassage i 30 min. Behandlingen afsluttes med en kropspeeling. Varighed 1½ time ,-. Book din tid hos Nimat. Så har vi ramt December og julefrokosterne står i kø!

Mange gange falder julefrokosterne lige efter arbejde, derfor er det næsten nødvendigt at finde et outfit der fungere på job, men som med et par hurtige justeringer, kan gøre dig klar til alskens festligheder!

Mange har det med at hoppe i deres mindste og strammeste kjole, til en julefrokost. Men kombinationen af mange timer hvor du sidder ned, mængder af   fed mad og alkohol, har det med at gøre de fleste noget oppustede. Så når du efter maden for øje på ham den søde fra kontoret.

Så er det her at din påklædning bliver ekstra vigtig! Alt dette  samtidigt med at du suger maven ind. Vi kvinder er dygtige til multitasking, men efter et par snaps bliver det kompliceret! De fleste af os ender med et anstrengt ansigtsudtryk. Du høre ikke det halve af hvad han siger fordi du har så travl med at skælde dig selv ud oppe i hoved, over fødeindtag og kjolevalg , hvilket kombineret med lettere iltmangel af at trække maven ind udmunder i ganske kreative, desideret pinlige eller mumlende svar.

Så lad nu den røde kjole som rigtigt nok viser hver en kurve på din krop, blive hjemme og vælg et lidt løsere alternativ. Din udstråling afhænger jo af hvordan du føler dig.

Så vælg altid noget hvor du føler dig ultra lækker, som flattere din figur men som også er behageligt, så du bare skal fokusere på at have det sjovt. Jeg er en årig Curvy Diva Extraordinaire. Jeg arbejder ud over på bloggen som stylist, klummeskribent, foredragsholder og branding konsulent.

Jeg er mor til 3 skønne drenge, gift med deres far og bosat i det Nordsjællandske. Skriv dig op til mit nyhedsbrev. Email Adresse Fornavn Efternavn. Badetøjs guide til kurver — Fantasie Swim. Magasin du Nord — to the rescue. Model for en dag. Julen i casa del Vallø.

.. Hans Qvist, som gik et par klasser over os andre, fortsatte på skolen, fordi han skulle lave afgangsprøve dette år, men engang imellem kom han ud til os, når vi havde aftenundervisning og tegnede qroquis og modeltegning. Gør ikke også hedningerne det samme? Jeg blev taget rigtig godt imod af nøgen rengøring massage annonce teamet. Zara rhinestone necklace DKK — zara. I øvrigt forsøgte jeg mig også med at tegne og male illustrationstegninger, og en dag henvendte jeg mig på Nationaltidende med nogle af disse, for at høre, om man eventuelt kunne bruge mig som illustrator. Ingen sælger så mange falsknerier som vi. Det er flere årtier forkert Finn An er ikke nogen ubekendt maler Fantasy escort erotisk novelle trekant

En burr en durr. Selvom Gawker ikke har råd til en redaktør, har man en masse personlig stolthed. Seymour Hersh, My Lai Massacre: Gå tilbage til skolen. Eller kræve at nogen er ansat, der kan ringe dig ud for dine forfærdelige skrivefelter. Hvis for inkompetent at skrive egentlige engelske ord, end du har brug for nogen, der holder din hånd. Enhver henvisning til denne artikel vil for eksempel indeholde den asinine, fuldstændig forhindringsløs "engelsk" af enten Adam eller de tilsyneladende ikke eksisterende redaktører.

Og ja, enhver artikel, der starter eller snart med "bbisiso sidfapo adi" og andre ikke-engelske ord hvis artiklen skal være på dette sprog , skal afvises som amatørlig. Hvis en forfatter eller webstedets redaktør ikke engang kan genere sig for at lære deres eget sprog eller korrekte OBVIOUS-typografier, hvorfor stoler på, at de nogensinde ville være i stand til korrekt at gøre noget andet? Det er kun bevis for, at enten forfatteren er inkompetent eller hjemmesiden er.

Og i modsætning til jeg tror nogle mennesker, håber jeg Adam og Gawker sites osv. Vil producere gode historier. Og nogle har allerede. Ikke artiklerne med garble bargle fejl dog. Og selvfølgelig ved du ikke, at denne fejl blev lavet ved at skrive for hurtigt. Og selvfølgelig, selv om det var der, er der korrektioner for det - som forfatter eller redaktør korrekturlæsning, før man trykker på "print".

Min goddommelige email vil fremhæve, at sådan forkerthed. Tilmeld dem for Yahoo email, så de kan komponere potentielle artikler om det og nyde den gratis højdepunkt for forkert stavning og ikke-eksisterende ord?

Det er, hvad vores laveste tro på journalister skal være; selvom de er for inkompetente til frit at hjælpe sig selv, hvis de er engelsk-udfordrede? Så, lidt af et lame forsvar af en doven artikel og forfatterens "ord". Især i betragtning af min sammenligning med papirudskrivningsvolumener, som ikke offentliggør sådanne idiotiske og inkompetente grundlæggende fejl. Oprah synes ikke at være den type, der gør selfie nudes eller nudes generelt. Jeg må se LOL. Medmindre du er en slags højt profileret berømthed eller bare filthy rich , vil FBI ikke gøre noget for at fange hvem der måtte hacke din konto.

Lokale politiet sagde, at jeg måtte gå til FBI, fordi det var en internetkriminalitet og involverede min bank, hvad fortalte FBI mig? Jeg ser hvordan det er, du tager kun disse sager, så du kan samle beviserne for dig selv Tiden en arm var stærkere end den anden. Den ex elskede det, fordi hun stolte af sine bryster er bedre end JLaws.

Nøglerne er omdirigeringer og misdirections er de ting, der giver en succes i mindre end ærlige interaktioner og transaktioner. Der er mange vrede små dweebs her i kommentarafsnittet, som virkelig har noget imod kvinder De fem bedste våben i Destiny 2. Straight Black Men er de hvide mennesker af sorte mennesker. Niels Larsen var født den 9.

Hans fader var tækkemand og træskomager og moderen husmoder. Efter endt skolegang kom Niels ud at tjene, men var så uheldig at få ledbetændelse i højre knæ, hvilket gjorde ham uarbejdsdygtig i de følgende fem år. I den tid lå han enten i sengen eller bevægede sig omkring ved hjælp af krykker.

Han læste en del og tegnede og modellerer efter billeder i tidens almanakker. Han var allerede på det tidspunkt en dygtig træskærer. På foranledning af højskolens forstander, Ernst Trier, kom han året efter til København, hvor han gik på Teknisk Skole. Men allerede blev han optaget på Kunstakademiet, hvor han fik maleren, illustratoren og litografen Adolph Kittendorff som lærer. Imidlertid var undervisningen på Kunstakademiet ikke rigtig noget for Niels Larsen, og efter at have modtaget privatundervisning af Axel Hou, kom han ind på Kristian Zartmanns Skole, og her gik han med afbrydelser indtil Det var faktisk her han fik tilnavnet Stevns, hvilket vi herefter vil kalde ham.

Blandt kammeraterne på skolen var malerne Poul S. Christiansen og Joakim Skovgaard. Sidstnævnte havde allerede gjort brug af Stevns som medhjælper, og , da Skovgaard havde fået overdraget at male fresko-dekorationen i Viborg Domkirke, knyttede han bl. Stevns til sig som medhjælper. Stevns var med i hele forløbet og sled med de opgaver, Skovgaard overlod til ham.

Niels Larsen Stevns var grundfæstet i sin grundtvigianske tro, hvorfor det faldt ham naturligt at benytte sit modernistiske formsprog til at male billeder med religiøse motiver, som var umiddelbart forståelige for mennesker med bare en nogenlunde dannelse. I de følgende år fik han da også en del bestillinger af den art, som gav ham muligheder for at udtrykke sin religiøse opfattelse. Men nok så markant var det, da han fik til opgave at dekorere rotunden i H.

Andersens Hus i Odense, et projekt som han udførte i årene Opgaven lød på at illustrere nogle markante situationer i digterens liv.

Disse valgte Larsen Stevns at udføre i fresko, en meget krævende teknik, hvor man maler direkte på vådt murpuds med farver, der er udrørt i kalkvand. Det fremgår ikke mindst af hans seneste selvportrætter, som antog en næsten fuldkommen abstrakt karakter, så at ligheden med personen var underordnet. Andersens Mit Livs Eventyr. Disse udkom i i bogform. I sine senere år havde Larsen Stevns både atelier og privatbolig på Frederiksberg, og her underviste han også en del elever.

Han døde på Frederiksberg den Den senere så berømte Jens Ferdinand Willumsen , var søn af værtshusholder, senere herreekviperingshandler Hans Willumsen og hustru Ane Kirstine. Willumsen var en af pionererne bag det moderne gennembrud i dansk billedkunst omkring Han var primært maler, men beskæftigede sig også med og mestrede de fleste kunstarter og arbejdede desuden som billedhugger, grafiker, keramiker, arkitekt og fotograf. Han studerede ved Det Kongelige Danske Kunstakademi fra til Efter tre forgæves forsøg på at blive indstillet til afgangsprøven på Kunstakademiet, studerede han på Kunstnernes Frie Studieskoler i København, hvor lærerne var markante malere som Lauritz Tuxen og Peter Severin Krøyer I var Willumsen med til at stifte Den Frie Udstilling, som til at begynde med holdt til i en træbygning foran den påbegyndte opførelse af Københavns nye rådhus på Halmtorvet, som snart efter omdøbtes til Rådhuspladsen.

Den Frie Udstillings første bygning var tegnet af arkitekten Thorvald Bindesbøll og den fungerede som udstillingsbygning Sidstnævnte år forlod Den Frie Udstilling imidlertid lokalerne og flyttede ud til en nyopført træbygning, som var tegnet af J.

Willumsen, og som indtil var beliggende ved Aborreparken, et lille parkanlæg, som siden lå på resterne af det gamle voldterræn mellem Vestre Boulevard nuværende H.

Denne udstilling havde jeg selv lejlighed til at se, og jeg skal lige love for, at den gjorde et stort og uudsletteligt indtryk på mig. Både den store skulptur eller rettere sagt basrelieffet i forhallen, og i nok så høj grad de kæmpestore ekspressionistiske malerier i stærke konturer og farver samt helt utraditionelle kompositioner, var noget, der næsten tog pippet fra publikum, som dog udtrykte sig vidt forskelligt om Willumsens kunst.

Nogle mente, at han var en poppet kunstner, som blot ønskede at skabe opmærksomhed omkring sin person gennem at male kontroversielle billeder, som ingen god kulturel borger med respekt for sig selv ville have hængende på væggen i sit hjem. Selv delte jeg sidstnævnte opfattelse. Willumsen var kort og godt dengang ikke særlig anerkendt af samtidens kulturelle establishment i småtskårenhedens og traditionalismens København.

Det var vistnok også en af grundene til, at han det meste af sit liv opholdt sig uden for Danmarks grænser, hovedsageligt i Frankrig. Det var netop også her, at han under et ophold i Paris blev præget af symbolismen.

Men Willumsen var en eksperimenterende kunstner, som uafbrudt søgte nye veje i kunsten. I de følgende årtier blev han eksponent for flere af epokens kunstretninger og hans stil ændredes efterhånden i mere ekspressiv retning.

Det var især denne retning, der var repræsenteret på hans retrospektive udstilling i juli Men Københavns kommune var angiveligt ikke interesseret i et Willumsen-museum, men det var til gengæld Frederikssund Kommune, og derfor blev det Frederikssund, der blev museets hjemsted.

Willumsen nåede ikke selv at se museet, idet han boede i Sydfrankrig og var for syg til at rejse til Danmark. Men han havde på forhånd skænket museet hele sin samling af egne værker, sin øvrige samling og sit arkiv, bestående af breve, dagbøger, notater og optegnelser, samt ikke mindst fotografier. Willumsens museum i Frederikssund har siden sin åbning i været et unikt sted i den danske kunstverden.

Arbejdet var dog dengang blevet forsinket af en strejke, som varede fra Hvordan det stod til med den danske udgave af racisme, kunne man opleve i forbindelse med den store verdenskongres af baptister, der blev afholdt i K. Det viste sig nemlig, at der var store vanskeligheder med at få indkvarteret de ca. Tidligere husede komplekset også den Pædagogiske Højskole, men denne flyttede i til et nyopført og selvstændigt bygningskompleks skråt overfor Lærerhøjskolen.

Min nuværende kone, Birgit, som både er uddannet tegner og pædagog, deltog mange år senere i flere efteruddannelseskurser de nævnte to steder, og tog i Pædagogik Diplom i faget Kunstformidling til børn.

Skolen omdøbtes efter til Danmarks Pædagogiske Universitet. Min senere svigerfar, Paul Bennedbæk, var politiassistent under besættelsen og hørte til blandt de uheldige, der blev arresteret og interneret den Han tilbragte derefter omkring 8 mdr. Der var i stor mangel på udlejningslejligheder i København, og i et forsøg på at afhjælpe bolignøden, opfordrede magistraten i oktober husejere af egnede ejendomme til at lade indrette lejligheder i tagetagerne.

Det førte efterfølgende til, at der blev indrettet kvistlejligheder og kvistværelser i mange store etageejendomme i byen og omegnen. Hver kvadratmeter med muligheder for indretning af beboelse, blev taget i brug til formålet, idet husejerne naturligvis hilste den ekstra indtjeningsmulighed velkommen.

I forvejen var så godt om alle muligheder, for at indrette lejligheder i beboelige kældre, udnyttet, og der boede adskillige mennesker i sådanne ikke altid lige bekvemme og sunde boliger. Tidligere her i selvbiografien har jeg fortalt om en familie Holm med tre mindreårige børn, der boede i denne ene af de kælderlejligheder, der var i den ejendom i Jægersborggade, hvor jeg boede fra mit tiende til mit tyvende år.

Problemerne omkring ufrivillig barnløshed var i stigende grad blevet taget alvorligt af nogle læger og forskere, og i oktober kunne man i pressen læse, at der på københavnske hospitaler i nogle tilfælde var foretaget kunstig befrugtning eller såkaldt inseminering af kvinder. Insemineringsmetoden var jo i forvejen kendt inden for kvægavlen, og det var derfor kun at forvente, at nogle forskere var parate til at eksperimentere og benytte metoden på mennesker.

Busruterne mellem Rådhuspladsen og Kgs. Under besættelsen var trafikken af privatbiler og biler dog i det hele taget stærkt begrænset, primært på grund af benzinrationeringen. Det medførte et stigende antal hestetrukne vogne, herunder hestetrukne taxaer, som ganske vist gjorde trafikstrømmen langsommere, men bestemt ikke mindre tæt og farefuld.

Det var mærkværdigvis begrænset, hvor mange trafikuheld, der skete som følge af hestetrukne vogne. Til glæde og gavn for især firmaer ophævedes benzinrationeringen den 1.

Der var dog stadigvæk ikke mange privatbiler i trafikken, som for motorkøretøjernes vedkommende fortsat mest bestod af varebiler, lastvogne, busser og taxaer, som i øvrigt også kun fandtes i et relativt begrænset antal. Dette år havde i alt 13 danske spillefilm premiere, og blandt disse var Familien Swedenhielm, som fra den Reumert spillede naturligvis rollen som Swedenhielm, en rolle, der senere blev udført af den store svenske skuespiller Edvin Adolpson i en svensk tv-serie over samme skuespil.

Denne danske filmudgave så jeg imidlertid ikke på det tidspunkt, men derimod tre danske film som My Name is Petersen, der havde premiere den Den kvindelige hovedrolle blev spillet af den yndige Helle Virkner, som senere i det virkelige liv blev gift med politikeren Jens Otto Krag. Stürup og forfatteren Soya, hvis bog filmen var baseret på.

For instruktionen stod kgl. Filmen handler om en skoleklasses tykke dreng, der ender som psykopat, og denne rolle blev mesterligt spillet af Ib Schønberg. Desuden medvirkede flere af dansk teater og films store navne, som f.

Den ovenfor nævnte filminstruktør, Jens Henriksen, skulle jeg senere lære at kende og få et samarbejde med om et par film, hvori der indgik tegnefilmindslag. Den tredje danske film, jeg så i , var Soldaten og Jenny, som havde premiere den Filmen var produceret af Johan Jacobsen hos Saga Studio, og han stod også for både dens drejebog og instruktion.

Handlingen kredser om to af hverdagens udstødte og deres forhold til den konventionelle omverden, og den mandlige hovedrolle som soldaten spilledes mesterligt af Poul Reichhardt og den kvindelige hovedrolle som Jenny lige så fint og rørende af Bodil Kjer.

Desuden medvirkede endnu engang flere kendte danske skuespillere, som f. Filmen havde manuskript af Mårten Edlund og Flemming Lynge frit efter førstnævntes roman. For instruktionen stod Ole Palsbo, en af dansk films mest seriøse og socialt engagerede filminstruktører, og igen medvirkede en række af dansk teater og films mest fremtrædende navne, som f. Ole Palsbo var journalist ved B. Hans første spillefilm var den psykologiske krimi Nat-ekspressen P , som havde manuskript af forfatteren Emil Bønnelycke, bearbejdet af Svend Methling og Ole Palsbo.

Filmen havde premiere den 1. Han havde medvirket på film lige siden , altså i stumfilmtiden, men kom ikke til at indspille mere end i alt 7 tone-spillefilm i løbet af sin lange karriere. Apropos socialt engagement i dansk film, så havde instruktørparret Astrid og Bjarne Henning-Jensen skabt sig en markant profil med spillefilmen Ditte Menneskebarn , der var baseret på forfatteren Martin Andersen Nexøs roman af samme navn fra Nu i fortsatte de denne linje med spillefilmen De pokkers unger, der havde manuskript af Flemming Lynge frit efter en roman fra af børnebogsforfatterinden Estrid Ott , og som handler om børnenes forhold til en københavnsk lejekasernes mange skæbner.

Filmen, hvis musik var komponeret af Herman D. Koppel, havde premiere den Flere kendte danske skuespillere medvirkede, som f. Og i fremtrædende barneroller sås først og fremmest instruktørparrets søn, Lars Henning-Jensen født , der som voksen kom på De kgl. Jette Ziegler blev senere fotograf- og instruktørassistent hos Nordisk Film Junior, hvor hun bl.

På udlandsfronten skete der i en række begivenheder, der fik både lokal og international stor betydning, ikke kun aktuelt, men for nogle begivenheders vedkommende langt ud i fremtiden. Det var således tilfældet med Palæstina, som dengang var under engelsk herredømme, men som efter alvorlige uroligheder og krigstilstand blev en sag for FN, som vedtog at dele landet i en jødisk og en arabisk del på trods af voldsomme protester fra begge sider. Denne deling af befolkningen i to hovedgrupper, jøderne og palæstinenserne, skulle få uoverskuelige og langvarige følger, både for de direkte implicerede parter, og også for verdenssamfundet, følger, som der endnu langt fra er fundet nogen god og varig løsning på.

Netop medens disse linier skrives februar , er volden tværtimod optrappet i form af blodige selvmordsangreb fra palæstinensernes side og lige så blodige og ødelæggende militære gengældelsesaktioner fra modpartens side.

Det kan tilføjes, at da disse linier redigeres i august er konflikten palæstinenserne kontra Israel stadig langt fra løst. Men lige for tiden er den vestlige verdens politikere og medier mere fokuseret på krigen i Afghanistan og den borgerkrigslignende situation i Irak, samt det anspændte forhold til Iran.. Staten Israel blev dog først til realitet i maj , hvilket vil blive nærmere omtalt, når vi når til dette år og den dato.

Der var desuden krigslignende tilstande i Vietnam, som dengang var under fransk herredømme, og der blev da også ført regulære og voldsomme kampe mellem Vietnam-styrker og franske tropper, som endte med, at franskmændene måtte opgive og trække sig ud af landet.

I Indien havde englænderne stigende vanskeligheder og problemer med at opretholde kolonimagten, idet den indiske selvstændighedsbevægelse, anført af især to hinduer, den legendariske Mahatma Gandhi og hans nærmeste ven og rådgiver, Pandit Nehru, og af den muslimske Muhammad Ali Jinnah, også kaldet Jenna, kæmpede for Indiens selvstændighed og uafhængighed med ikke-voldelige midler.

Muhammad Ali Jinnah var en indisk muslimsk politiker og leder af All India Muslim League og grundlagde som sådan Pakistan og var landets første generalguvernør. Hans fødsels- og dødsdag fejres som nationale helligdage i Pakistan. Hans metode var ifølge ahimsa-budets passive ikke-vold, idet han var overbevist om, at vold kun avler mere vold. Gandhi blev leder af Kongrespartiet, men fængsledes , og blev igen leder af partiet , hvor han igen blev fængslet, denne gang for sin kampagne mod det britiske saltmonopol.

Imidlertid blev han frigivet for at kunne deltage i en rundbords-konference i London, men blev atter fængslet Men Gandhi arbejdede ufortrødent videre for at skabe en by-kooperation, byskole, byråd og byhåndværk. For at foregå sine landsmænd med et godt eksempel, spandt han selv hver dag og gjorde i øvrigt spinderokken til symbol på sin kamp for Indiens uafhængighed og selvstændighed.

Det førte til hans fængsling , og herunder fastede han i tre uger, et middel han jævnligt brugte som bod for ugerninger eller til overtalelse. Efter krigen gik han i ind for Indiens deling, men blev myrdet ved skud af en ung fanatisk hindu, der var modstander af Gandhis ønske om forsoning med muslimerne. Den uhyre populære og indflydelsesrige Gandhi gik som nævnt så vidt, at han flere gange sultestrejkede, med det formål at tvinge englænderne til at indse, at deres dage som kolonimagt i Indien var talte.

Det endte da også med, at England, repræsenteret ved Lord Mountbatten, gik ind på at give Indien selvstændighed og uafhængighed. Imidlertid var der tale om to meget store befolkningsgrupper, fordelt mellem hinduer og muslimer, og derfor oprettede man to autonome stater: Indien, som overvejende består af hinduer, og Pakistan, som overvejende består af muslimer, samt Østpakistan, som dannedes af de østlige territorier af det tidligere britiske Bengalen og en del af provinsen Assam.

Østpakistan fik navnet Bangla Desh, som betyder bengalernes land, med hovedstaden Dacca. Det var og er et landbrugsland, hvor man dengang hovedsagelig dyrkede ris, sukkerrør og jute. Vestpakistan og Østpakistan med tilsammen 82 millioner indbyggere producerede over 80 procent af verdens juteforbrug. Af de omkring millioner indere, der var i hele Indien, er 70 procent beskæftiget i landbruget, ca. Det betød, at ca. Delingen mellem de to tre lande gik dog ikke hverken fredeligt eller ublodigt af.

Tværtimod udløstes nogle af de interne spændinger, der herskede mellem befolkningsgrupperne, men som stort set havde været holdt nede, mens englænderne regerede det endnu udelte Indien.

Gandhi vendte sig også imod kastevæsenet, mod de traditionelle enkebrændinger og mod børneægteskaber, og fik på denne måde uhyre magt over det indiske folk.

Han var selv blevet gift med en barnebrud i Efter sin martyrdød i er han nærmest blevet gjort til genstand for religiøs ærefrygt både i Indien og i vestlige lande. Som overbevist og erklæret pacifist som følge af både ahimsa-budet og af Jesu bud om ikke at ihjelslå, beundrede jeg især som yngre Gandhis store og selvopofrende indsats mod vold og undertrykkelse.

Derfor har jeg her i stadigvæk en porcelænsstatuette af Mahatma Gandhi stående ovenpå en af mine bogreoler. Omkring indspillede den engelske filminstruktør Richard Attenborough født en storstilet film om Gandhis interessante og spændende liv.

Hovedrollen udførtes af den fremragende karakterskuespiller Ben Kingsley født , der illuderede godt som mahatmaen. Attenborough fik sin debut som filminstruktør med filmen Oh!

Richard Attenboroughs broder, David Attenborough, vil især være kendt for sine mange tv-udsendelser om alverdens dyreliv. Jawaharlal Nehru var søn af Motilal Nehru , der var brahman af velhavende Kashmir-slægt, og som fik sin uddannelse som sagfører i Europa.

Han praktiserede som sagfører i Indien og blev en af det nationalistiske Kongrespartis ledere. Sønnen, Jawaharlal Nehru havde fået sin uddannelse som sagfører i Cambridge, England, og praktiserede først i London og senere i Allahabad i Indien. I Storbritannien blev han grebet af socialismen, og under et ophold i Sovjetunionen fattede han sympati for kommunismen og blev ivrig forkæmper for en radikal indisk jordreform.

Han blev en af Gandhis nærmeste medarbejdere og afløste ham efterhånden som nationalistleder. Nehru blev adskillige gange fængslet af englænderne, som frygtede for hans radikale politik og store nationalpolitiske indflydelse, der da også stillede stærkere krav end Gandhi om Indiens uafhængighed og selvstændighed.

Han så helst et udelt Indien, men gik i sommeren med til Pakistans udskillelse. Ved Indiens selvstændighed blev han sit lands premier- og udenrigsminister, og tillige dets forsvarsminister.

Som leder af den største stat, der stod udenfor den kolde krig, søgte Nehru at mægle mellem Øst og Vest, men efter grænsekonflikten med Kina foretog han en tilnærmelse til den vestlige verden. Som forfatter har Nehru skrevet historiske værker og erindringer.

Hans Breve til min datter blev oversat til dansk. Datteren var Indira Gandhi , der som medlem af Kongrespartiet blev minister og fra Indiens første og hidtil eneste kvindelige premierminister. Hendes position blev imidlertid styrket ved valget , hvilket førte til, at hun strammede kursen og i stigende grad blev upopulær, både hos sine kolleger og hos befolkningen.

Indira Gandhi blev myrdet af et par af sine livvagter, der tilhørte Zikh-partiet, som ønskede delstaten Punjabs selvstændighed, hvilket hun og Kongrespartiet var imod. Skæbnens ironi ville, at hun havde ignoreret kraftige advarsler imod at ansætte zikher som sine livvagter. Efter sin død blev Indira Gandhi efterfulgt på posten som premierminister af sin ældste søn, Rajiv Gandhi , som ulykkeligvis kom til at dele sin moders tragiske skæbne, idet han den Tamilerne kæmpede dengang som endnu i nutiden for oprettelsen af en selvstændig tamilsk stat i Sydindien og desuden på øen Sri Lanka.

Kvinden havde en kraftig sprængladning spændt om maven, og med denne skjult under sin klædedragt søgte hun ind iblandt en folkemængde, som flokkedes omkring Rajiv Gandhi, der i sin egenskab af kandidat til posten som premierminister var på besøg i en landsby i Tamil Nadu. Under foregivende af at ville hilse på ham, lykkedes det kvinden at komme tæt på den unge Rajiv Gandhi, hvorefter hun udløste sprængladningen med frygtelige følger for ham og mange af de omkringstående, og i øvrigt også for hende selv, som blev sprængt i stumper og stykker ved den kraftige eksplosion.

Mindst 14 mennesker omkom ved den lejlighed. Rajiv Gandhi fik — i lighed med Mahatma Gandhi og sin moder, Indira Gandhi - efterfølgende en statslig traditionel bisættelse, hvilket vil sige en offentlig ligbrænding på bålet, i dette tilfælde ved floden Yamuna.

Begivenheden blev teletransmitteret både nationalt og internationalt, og kunne derfor også ses live her i Danmark. Lederen af Sovjetunionens kulturpolitik, Andrej Zjdanov , krævede, at filosofi, litteratur og musik, især i det sovjetrussiske magtområde, konsekvent skulle indordne sig under det kommunistiske partis målsætninger.

Det ramte flere russiske forfattere, som f. Boris Pasternak , måske bedst kendt for romanen Doktor Zhivago   , der først blev publiceret i Vesten og filmatiseret i Den udkom ikke i Sovjet før i , hvor mildere vinde var begyndt at blæse i det tidligere så rigoristiske og strenge land. Ved Folketingsvalget var de hjemlige kommunisters popularitet imidlertid dalet siden Folketingsvalget , hvor de havde fået Socialdemokraterne havde derimod omtrent genvundet de par hundrede tusinde stemmer og en del af de mandater, de havde tabt ved efterkrigsvalget i Regeringsmagten, som fra maj til november havde ligget hos Samlingsregeringen, bestående af Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og Kommunister, med socialdemokraten Vilhelm Buhl som statsminister, kom fra november til til at ligge hos Venstre, med Knud Kristensen som statsminister.

Regeringsmagten blev ved valget i overtaget af Socialdemokratiet med Hans Hedtoft som statsminister. Store dele af Europa, herunder ikke mindst Tyskland, var stærkt forarmede efter krigen, og på udenrigsministerkonferencerne i Moskva og London havde der ikke kunnet opnås enighed mellem det kommunistiske Sovjetunionen og de vestlige demokratier om en løsning på Tysklandsproblemet. Sortbørsmarkedet dominerede tysk økonomi, hvor et kilo kaffe kostede Reich Mark, et æg 12 RM og en æske tændstikker 5 RM.

Men endnu engang kom Amerika de nødstedte eller betrængte vesteuropæiske lande til undsætning, nemlig i form af en storstilet økonomisk hjælp, som blev kendt under navnet Marchall-planen. Truman , som dels indeholdt en fortsættelse af tidligere præsident F.

Roosevelts sociale linje ved Fair Deal, og dels førte til en kraftig national oprustning og kaprustning med Sovjetunionen, men som samtidig også førte til en ny udenrigspolitisk kurs, der indebar økonomisk hjælp til Grækenland og Tyrkiet som et led i USA's verdensomspændende kamp mod kommunismen. Alliancepagten blev dog først indgået den 4. Men nok så vigtigt var som nævnt Marshall-planen, der omhandlede Europas økonomiske genopbygning, og som var udarbejdet af daværende udenrigsminister George C.

Planen blev fremlagt den 5. Men selvom George Marchall var leder af den af Korea-krigen begrundede oprustning, herunder dannelsen af NATO, blev han alligevel tildelt Nobels fredspris Mao var søn af en bonde, men lod sig uddanne som lærer.

I var han medstifter af det kommunistiske parti i Kina, af hvis centralkomité han blev medlem. Det var en af Maos førende ideer, at revolutionen i et land som Kina måttet bæres af bønderne, ikke af by-proletariatet, og arbejdede han for at skabe en forenet front af revolutionære kræfter og at få bønderne med i bevægelsen. I var dette dog ikke anerkendt politik i det kinesiske kommunistiske parti, og det førte til at Mao blev udelukket af partiledelsen i et par år.

I de følgende år arbejdede Mao ihærdigt på at skabe og styrke arbejdernes og bøndernes røde hær, som skulle føre an i den revolutionære kamp mod Chiang Kai-sheks nationalistiske og kapitalistiske Kina. Under krigen med Japan i indgik Mao et midlertidigt forlig med Chiang Kai-shek , men efter Japans overgivelse kom det til åben kamp mellem Maos røde hær og Chiang Kai-sheks nationalgarde.

Kampen endte med kommunisternes erobring af det kinesiske fastland og oprettelsen af Den Kinesiske Folkerepublik, som Mao blev statschef for Chiang Kai-shek og hans hær og tilhængere blev fordrevet til Taiwan, hvorfra bekæmpelsen af Maos røde Kina blev fortsat.

Mao tolkede socialisme på sin egen måde, hvilket dog først kom til udtryk efter at der var opstået samarbejdsproblemer med Sovjetunionen. Men hvad Maos nye idealistiske vesterlandske tilhængere — tilbedere er måske det rette ord - ikke så eller ville se i øjnene, var, at Mao styrede Kina med en hård hånd, der blandede sig i stort set alt, hvad der foregik i det store land.

Der var i virkeligheden tale om en hårdhændet fundamentalistisk indoktrinering med Maos lære, men som nogle vestlige intellektuelle, ikke mindst her i lille Danmark, så for sig som den store visdom og vejledning til en ny moral og et nyt samfund. I det hele taget kunne forstandige og fornuftige folk konstatere, at mange mennesker havde let ved at blive tilhængere af enten politiske eller religiøse bevægelser, og at overtroen stort set bredte sig i alle lande efter krigen.

En del mennesker havde åbenbart behov for at søge bort fra den prosaiske hverdag og eskapere til fantasiens og mystikkens okkulte verden.

Dette behov blev til dels imødekommet af biografteatrenes drømmeverden, som dog ikke formåede at tilfredsstille alle. Det betød derfor også en opblussen af interessen for bl. De sidstnævnte filosofier var, hvad jeg selv begyndte at interessere mig for kort efter 2. Kirke-kristendommen sagde mig ingenting. Men det gjorde til gengæld Jesu lære, hvilket jeg skal vende tilbage til senere.

Derfor vandt det genklang hos disse teknologisk pseudo-videnskabeligt orienterede mennesker, da den amerikanske privatpilot Kenneth Arnold i juni kunne meddele, at han under en flyvning havde iagttaget ni runde, metalliske og lysende skiver, der for henover himlen med enorm hastighed, beregnet til omkring km i timen. En sådan hastighed kunne på det tidspunkt kun opnås af raketter.

Efter offentliggørelsen af Arnolds oplevelse strømmede det nærmest ind med beretninger om flyvende tallerkener, og det kom så vidt, at det amerikanske luftvåben i september nedsatte en kommission til modtagelse og undersøgelse af de indkomne tallerkenrapporter.

Efterfølgende opstod der en såkaldt Ufologi, som prøvede at sandsynliggøre, at UFOerne måtte være af overjordisk oprindelse, det vil sige, at de kunne stamme fra andre planeter i verdensrummet, og at de muligvis blev styret af intelligensmæssigt højt udviklede rumvæsener. Identificeret Flyvende Objekt, altså lige det modsatte af uidentificeret flyvende objekt. Denne gren af ufologien har flere steder nærmest udviklet sig til en religiøs bevægelse, som uden videre og ganske betingelsesløst identificerer og accepterer ufoerne som rumfartøjer fra fremmede planeter, men også fra fremtiden, fortiden og sågar fra havets bund.

I sidstnævnte tilfælde kombineret med myten om det sunkne fortidsrige Atlantis. Amerikaneren Daniel Fry kunne i fortælle, at han havde haft telepatisk forbindelse med rumvæsener, der hævdede, at de oprindelig stammede fra Jorden og var efterkommere af de overlevende fra en tidligere højkultur, som gik under for omkring Ifologer diskuterede — og diskuterer så vidt vides fortsat - seriøst og pseudovidenskabeligt teknologiske problemer omkring f.

Visse ifologiske sekter er overbeviste om, at ufoerne styres af de afdødes ånder, og at der i selve vor atmosfære findes hele åndesamfund. Ifologerne støtter deres påstande på udsagn fra astronomer og biologer, som anser sandsynligheden for liv andre steder i universet for større end sandsynligheden for, at livet på Jorden skulle være det eneste. Man vil heller ikke udelukke, at muligheden foreligger for liv af højere åndelig og teknologisk udvikling på andre og endnu ukendte planeter, måske i andre galakser, men påpeger dog samtidig, at der endnu langt fra foreligger videnskabeligt belæg for disse antagelser.

En af de ifologer, der opnåede størst popularitet gennem sin personlige fremtræden og via sine mange bøger, var amerikaneren George Adamski Han påstod tilmed at have rejst med rumskibe til andre planeter, som f. Venus og Saturn, og desuden offentliggjorde han fotos, der angiveligt skulle forestille ufoer. En del år senere fandt nogle skeptikere og kritikere imidlertid ud af, at der med denne ufo var tale om låget til en lidt speciel amerikanskproduceret skraldespand, og at de tre stødpuder var den anordning, der holdt låget på plads, når dette blev klemt fast ovenpå spanden.

Men tro det eller ej, George Adamski drev det så vidt, at han i kom i audiens hos pave Johannes XXII, som han kunne overbringe budskaber om fred fra andre planeter, og herover skal paven være blevet så rørt og imponeret, at han tildelte Adamski en fortjenstmedalje for hans indsats for menneskeheden! Problemet med en fornuftig og naturlig årsagsforklaring på ufofænomenerne er, at man lige så lidt kan bevise, at ufoer eksisterer, som man kan modbevise at de findes, og så længe det er tilfældet, kan muligheden af deres eksistens ikke udelukkes.

Selv kender jeg da også flere forstandige og i al fald tilsyneladende fornuftige mennesker, der i fuldt alvor føler sig overbeviste om ufoers og ufovæseners eksistens som henholdsvis overjordiske rumfartøjer og rumvæsener fra andre egne eller dimensioner af universet.

Personlig er jeg mest tilbøjelig til at mene, at hvor der ikke er tale om synsforstyrrelser eller iagttagelser af hemmeligholdte militære forsøgsfartøjer, der er Ufoer beslægtede med fænomener som f.

Da fænomenerne som sagt ikke hverken kan bevises eller modbevises videnskabeligt, må man nøjes med at konkludere, at enhver har lov til at blive salig i sin egen tro — eller overtro. Efter krigen var interessen for psykoanalysen også tiltaget, og den blev herhjemme især promoveret af lægen og psykoanalytikeren J.

Leunbach , der med en række stærkt omdiskuterede skrifter blev foregangsmand for seksualoplysning og børnebegrænsning i Danmark. Lidt i lighed med, hvad tilfældet var med forfatterinden Thit Jensen, der dog ikke var tilhænger af psykoanalyse, men derimod af spiritisme. Psykoanalysen var og er en behandlingsmetode, der er udviklet af den østrigske læge og psykolog Sigmund Freud til behandling af neuroser, der grundlæggende antages at skyldes konflikter på grund af fortrængt seksualitet som følge af omgivelsernes fordømmende holdning til denne naturlige drift.

Grundlæggende for Freud er, at alle menneskets handlinger og hele adfærd bygger på årsagssammenhænge, der principielt er forklarlige ved at afdække menneskets drivende impulser. Det betyder kort sagt, at alt, hvad man hidtil havde anset for hemmeligt i menneskets psyke lader sig udforske rationelt og naturvidenskabeligt.

Freuds analyser vakte med deres iboende kritik af tidligere værdisystemer og religiøse forestillinger megen kritik og debat, både i hans egen samtid og senere.

Jeg kan tydeligt huske, at nogle unge mænd af Asbjørns bekendtskab gik til psykoanalyse hos dr. Leunbach, og at de var meget aggressive overfor folk, der forholdt sig kritisk og afvisende til de nye ideer om sammenhængen mellem krop og sjæl, og særlig til de provokerende ideer om seksualitet. Ifølge Freud er menneskets indrepsykiske ubevidste konflikter koncentreret om seksuallivet, og den seksuelle drift, libido, er afgørende for menneskets totale aktivitet, specielt ved dannelsen af neuroser.

Det, de to unge mænd eller nærmest store drenge kæmpede med eller mod, var i virkeligheden deres egne problemer med seksuel identifikation, idet begge havde homoseksuelle tilbøjeligheder, som de samtidig selv fordømte. Dette emne skal jeg dog først omtale nærmere i kronologisk sammenhæng. Bruddet mellem Jens Andreasen og Jean Jallit kom et par måneder inde i Det var så vidt jeg husker Jens Andreasen, der endte med at stille Jallit en slags ultimatum, som gik ud på, at undervisningen på Akademiet for fri og merkantil Kunst i højere grad skulle ske efter de præmisser eller vilkår, som Hans Jensen og Jens Andreasen, støttet af tegneren Tage Nielsen, der fungerede som lærervikar på skolen, havde op­stillet.

I modsat fald ville de tre mænd opsige deres stil­linger på skolen, og Jens Andreasen kunne tilmed true med, at de fleste af hans elever i givet fald ville følge ham og derfor også forlade skolen. Det kunne han, fordi han på forhånd havde sikret sig, at i al fald en del af eleverne havde givet tilsagn om, at de ville blive hans privatelever, hvis det kom dertil, at han måtte forlade skolen. Det blev drøftet en kold februar­dag, medens vi opholdt os i gipssamlingen på Statens Museum, hvor vi på grund af kulden alle var mere eller mindre formummet i islandske trøjer, uldne halstørklæder og med halmsko uden på vores sædvanlige fodtøj.

Der var nemlig ikke opvarmet i museets lokaler, som derfor nærmest føltes som iskældre. Det, at aftegne figurer i museets gipssamling, hørte med til pensum, og det var vel egentlig naturligt nok, at det foregik i vinterhalvåret. Problemet var bare, at museerne af ratio­nerings- og besparelses­hensyn ikke måtte opvarme lokalerne mere end højst nødvendigt, og man fandt det åbenbart ikke påkrævet, at opvarme de lokaler i museets stueetage, hvor gipssam­lingen var ud­stillet.

Person­lig tror jeg, at en del af forklaringen på, at så mange af eleverne sagde ja til at støtte Jens An­dreasen, i nok så høj grad skyldtes vinterkulden og ønsket om hurtigst muligt at komme væk fra denne og tilbage til op­varmede lokaler på ny.

Han havde nemlig stillet i udsigt, at der ville blive lejet nogle lokaler ude i Forhåbningsholms Allé på Frederiks­berg, hvor eleverne kunne sidde i et godt opvarmet lokale og f. Der er ingen tvivl om, at Jean Jallit følte sig hårdt presset af den alvorlige situation, han og Akademiet for fri og merkan­til Kunst aktuelt befandt sig i, men han var ikke til sinds at bøje sig for det ultimatum, han var blevet stillet over for.

Udfaldet blev derfor, at Jens Andreasen, fulgt af Hans Jensen og Tage Nielsen, måtte bide i det sure æble og forlade deres stillinger som lærere på skolen.

Cirka en tredjedel af eleverne i klassen havde givet tilsagn om at ville følge med Jens An­dreasen, mens resten havde bestemt sig for at fortsætte på skolen. Det blev Jean Jallit selv, der måtte overtage under­visningen i Jens Andreasens klasse, men han var desværre ikke god til at undervise. Det havde jeg og min klasse for længst erfaret, da han en kort overgang havde fungeret som vikar for Jens Andreasen under dennes sygefravær.

Så vidt jeg husker, var det i slutningen af februar , at Jens Andreasen og de relativt få elever, der fulgte ham, forlod Akademiet for fri og merkantil Kunst. Der blev derefter lejet et lokale i Forhåbningsholms Allé, og her fortsatte "renegater­ne" under­visningen med timer i modeltegning, portrættegning og tegning efter genstande.

Det, jeg husker bedst fra stedet, er, at lokalet lå på første sal og blev opvarmet ved hjælp af en stor, sort, gammeldags kakkelovn, som der især måtte fyres godt op i, når vi havde modeltimer, for at nøgenmodellen ikke skulle fryse. Modellen var i reglen den samme kvinde, som vi havde haft på skolen, men i kortere perioder var hun af gode grunde forhindret i at posere, og blev derfor vikarieret af en anden model, sådan som tilfældet også havde været på skolen.

Denne kvinde var en helt anden type, højere, slankere og med lange lemmer og langt, glat og kulsort hår, og hendes kønsbehåring var en kraftig, nærmest strittende sort dusk, som fuldstændig skjulte hendes kønslæber.

Hans Qvist, som gik et par klasser over os andre, fortsatte på skolen, fordi han skulle lave afgangsprøve dette år, men engang imellem kom han ud til os, når vi havde aftenundervisning og tegnede qroquis og modeltegning. Alt gik for så vidt meget godt i begyndelsen, men allerede efter et par ugers forløb, faldt nogle af eleverne fra, og da nye ikke kom til, stod det snart klart for Jens Andreasen og os andre, at undervisningen ikke ville kunne opretholdes i det lange løb.

Til sidst måtte den idealistiske Jens Andreasen, som tilmed havde arbejdet gratis, da også indse den skuffende kendsgerning og give op, simpelthen fordi der ikke var elever nok til, at det kunne betale sig at fortsætte undervisningen. Det var en lidt sørgelig dag, da vi alle skiltes og gik hver sine veje, også selvom flere af os blev ved med at holde kontakten med hinanden i nogle år endnu. For mit eget vedkommende havde jeg i lang tid efter jævnlig kontakt med Jens Andreasen. Asbjørn Yde Larsen, Jørgen Strunge og Kaj Himmelstrup, men Ruth Olesen tabte jeg og vi kontakten med, fordi hun rejste hjem til Frederikshavn, hvor hendes moder på det tidspunkt lå for døden af kræft.

Siden har jeg hverken set eller hørt noget til hende. Jens Andreasen søgte optagelse på Kunstakademiet og blev antaget som elev af maleren, professor Aksel Jørgensen. Senere lod Andreasen sig uddanne på billedhuggerskolen, og her traf han sammen med en smuk ung engelsk pige ved navn Myra Robinson, der var fra Newcastle.

De to forelskede sig glødende i hinanden og flyttede senere sammen i det lille romantiske hus i Sølvgade, hvor Jens Andreasen allerede havde boet i nogen tid forud. Huset havde stort set kun to etager: Førstesalen, der blev brugt til atelier, og andensalen, der blev brugt til privat beboelse.

Mens Jens Andreasen endnu var ungkarl eller single, som det hedder på nudansk, kom jeg tit på arbejdsbesøg hos ham. Vi spiste også vort sædvanlige råkostmåltid sammen, som vi havde gjort, mens han boede i Helgolandsgade. Han tilbragte det meste af dagen med at tegne, male eller modellere, og jeg med at tegne på to projekter, som jeg havde i gang på det tidspunkt. Det ene var sort-hvide illustrationer til H. Andersens mest kendte eventyr.

Dette vidste jeg dog intet om på det tidspunkt, der her er tale om. Men som sædvanligt for mig, blev ingen af mine projekter til noget, heller ikke de to ovennævnte, bortset fra de skitser og udkast, der blev lavet dertil. Som tidligere nævnt forlod Asbjørn Yde Larsen tegneriet til fordel for en uddannelse som journalist, og i det øjemed fik han en læreplads ved Korsør Avis, hvor jeg senere besøgte ham, men vistnok kun en enkelt gang.

Besøget fandt dog først sted i , og vil derfor først blive omtalt kronologisk. Jørgen Strunge genoptog sine studier og læste filosofikum, hvorefter han søgte og blev optaget som elev på Kunstakademiets Arkitektskole. Men hvordan det videre gik ham og hans liv, har jeg ingen anelse om, for venskabet eller vel snarere bekendtskabet gled lige så stille ud.

Det, jeg husker ham mest for, var, at han altid kom ind på, at alt er relativt, hvilket jeg til en vis grad godt kunne følge ham i. Men på den anden side set syntes jeg også, at denne værdirelativisme reducerede alting til ingenting, og det troede jeg ikke på.

Men det var mens jeg jævnligt kom og besøgte ham på Sortedam Dossering, at jeg tumlede med planerne om at lave en kort satirisk tegnefilm om atomoprustningens vanvid.

Hvad Kaj Himmelstrup videre foretog sig, står mig ikke helt klart, og mærkværdigvis vidste jeg intet om, hvor han boede, men jeg havde kontakt med ham helt frem til omkring Derefter gled venskabet ud og vi sås ikke mere. Senere hørte jeg, at han vistnok beskæftigede sig med børn og lod sig uddanne som lærer. Men under alle omstændigheder husker jeg ham som en god ven, der altid var parat til at række en hjælpende hånd, når og hvis det var påkrævet.

Det blev det på et tidspunkt for mig, men herom senere. Imidlertid holdt Asbjørn, Qvist og jeg sammen i nogen tid efter at vi hver især var sluttet på tegneskolen, Asbjørn og jeg, fordi vi fulgte med Jens Andreasen, og Qvist, fordi han blev færdig med sin uddannelse hos Jean Jallit.

Asbjørn tjente stadig penge ved at være postbud, og Hans Qvist havde indtægter fra sit job i Sportsforretningen, mens jeg ikke for tiden havde andre indtægter, end dem jeg kunne tjene ved at tegne vittighedstegninger. Disse måtte jeg i øvrigt selv sørge for at sælge, for Erik Pluto havde fået travlt med andre ting, så han havde ikke længere tid til det. I øvrigt forsøgte jeg mig også med at tegne og male illustrationstegninger, og en dag henvendte jeg mig på Nationaltidende med nogle af disse, for at høre, om man eventuelt kunne bruge mig som illustrator.

Det var en ung, køn og nydelig kvindelig redaktør, så vidt jeg husker ved navn Didder Rønlund f. Hun så på mine tegninger og sagde, at tegningerne var gode nok, men så forskellige, at man ikke kunne se, at det var den samme tegner, der havde udført dem.

Og det var nødvendigt, sagde hun, at man kunne genkende tegnerens stil, så hvis jeg ville tænke nærmere over det og lave nogle forskellige udkast, som tydeligt viste, at det var den samme illustrator, der havde lavet tegningerne, så ville jeg være meget velkommen til at aflægge hende et besøg igen.

Det der med at holde den samme stil i forskellige tegninger, faldt mig faktisk svært, for jeg syntes tegninger skulle tilpasse sig det emne eller motiv, det i hvert enkelt tilfælde drejede sig om. Den indstilling viste sig at være en svaghed, hvilket blev klart kort tid efter, da Asbjørn, Qvist og jeg stak hovederne sammen under et besøg hos Qvist og hans søde kone i deres villa ude i Vanløse.

Vi tre enedes om, at vi ville forsøge at sælge vores vittighedstegninger i fællesskab. Det var ved den lejlighed, at Qvist straks greb et amerikansk blad, så vidt jeg husker Esquire, hvori der fandtes en del vittighedstegninger. Derefter tog han et stykke gennemsigtigt pergamentpapir og lagde over den trykte tegning, hvorefter han kalkerede tegningen af, men med den afgørende forskel, at han ændrede figurerne, så disse bl. På den måde lignede hans aftegning slet ikke originalen.

Derefter oversatte han den amerikanske tekst til tegningen til dansk, hvilket han i øvrigt var en sand mester til. Senere gik Qvist dog over til at tegne sine vittighedstegninger fra grunden og ligeledes kreere sine egne tekster, men han beholdt og raffinerede efterhånden den stil i sine tegninger, som med tiden gjorde ham berømt i hele Danmark.

Men i løbet af det ovennævnte møde fandt Asbjørn, Qvist og jeg ud af, at vi ville forsøge at sælge hver vores tegninger i fællesskab, nemlig på den måde, at Asbjørn, som den mest præsentable, velklædte og veltalende af os, skulle gå rundt til avis- og bladredaktionerne i København og tilbyde vittighedstegningerne. Dette påtog Asbjørn sig med fornøjelse, men sagde, at vi nok skulle have en fælles mappe med tegningerne i, og at vi derfor burde kalde vores fælles tegnermæssige indsats et fælles firmanavn.

Efter omkring en uges tid havde vi hver især lavet omkring 8 vittighedstegninger, hvilket gav et totalt antal på 24 tegninger, og det mente vi måtte være nok i første omgang. I mellemtiden havde Asbjørn fundet frem til adresserne på de forskellige avis- og bladredaktioner, og en formiddag midt i ugen, foretog han sin første ekskursion rundt i byen, mens Qvist og jeg hver for sig sad hjemme og spændt afventede resultatet af Asbjørns salgsturné. Vi havde aftalt, at mødes hos Asbjørn i Tordenskjoldsgade sent på eftermiddagen.

Fællesmødet hos Asbjørn kl. Han begyndte med at fortælle, hvilke avis- og bladredaktioner, han havde besøgt: Asbjørn åbnede derefter mappen med vittighedstegningerne, idet han sagde: Jo, at mens der var blevet solgt 6 af Qvists tegninger, var der kun blevet solgt af Asbjørns og af mine tegninger.

Det glædede os naturligvis på Qvists vegne, men var skuffende for os andre. Det stod allerede fra starten klart, at Qvist var den fødte vittighedsmager med sine let genkendelige tegninger, og sin specielt gode evne til at forme en tekst, så den var morsom, mens Asbjørn og jeg med hver vores højst forskellige tegninger var rene amatører uden større chancer for at gøre karriere som vittighedstegnere.

Det indså Asbjørn og jeg uden bitterhed, for det kom ikke som nogen stor overraskelse for os, at det forholdt sig sådan. Omkring en uges tid senere, hvor vi i mellemtiden igen havde lavet hver 8 nye tegninger, gentog vi forsøget på at sælge vores tegninger, men med samme resultat. Dermed mistede Asbjørn og jeg lysten til at fortsætte, hvorfor Trio Bureau afgik ved en stille og rolig død. Qvist fortsatte sin succesrige karriere som vitsmager, mens Asbjørn og jeg overvejede hver vores fremtidsudsigter og fremtidsplaner.

Jeg fortsatte dog i det små med vittighedstegninger. Men i længden gav det ikke indtægter nok, at tegne vittighedstegninger, så jeg måtte se at supplere med anden form for indtægt. Heldet ville, at min moster Lilly arbejdede for en legetøjsfabrikant, som bl. Da hun hørte om min lidt betrængte situation, foreslog hun mig, at jeg kunne få et hjemmearbejde med at male farver på de nævnte trædukker.

Det var selvfølgelig ikke noget ønskejob, men da det kunne supplere mit vitstegneri, sagde jeg ja til tilbuddet. Min moster leverede de ubemalede trædukker og de farver, der skulle bruges. Jeg husker ikke længere, hvor meget — eller snarere hvor lidt — jeg fik for arbejdet, som var på en akkord, der beroede på, hvor mange figurer, man kunne male per dag.

Det viste sig dog hurtigt, at jeg gjorde for meget ud af at male figurerne, især disse ansigter, så det var begrænset, hvor mange jeg kunne nå at lave på en dag. Det var utilfredsstillende både for mig selv og fabrikanten, som derfor sagde, at jeg desværre ikke var hurtig nok til arbejdet, hvorfor han ikke kunne bruge min arbejdskraft. Imidlertid havde min altid initiativrige onkel Thorkild fået den idé, at ville fabrikere barnevogne, Værkstedet, han havde lejet til formålet, lå i en høj kælder, så vidt jeg husker i Absalonsgade på Vesterbro.

Til formålet opkøbte han brugte barnevogne og gjorde dem i stand, blandt andet ved at rense og nymale karosserne og sætte ny kaleche på, samt male stel og eventuelt sætte nye hjul på, hvis han skønnede det nødvendigt. De nymalede karosser skulle desuden pyntes med stafferinger, som bestod i, at der blev malet linjer og mønstre på siderne.

Da min altid hjælpsomme onkel hørte om min situation, tilbød han at jeg kunne komme ned på hans værksted og være med til at staffere barnevognskarosserne.

Det kunne jeg tjene en lille skilling ved. Selv om min lyst til det ikke var stor, sagde jeg alligevel ja tak til tilbuddet og mødte da også op en dag. Thorkild demonstrerede for mig, hvordan karrosserne skulle stafferes, og det tog ham ikke langt tid at male de linjer og enkle mønstre, som han syntes ville være passende, for ikke at siderne på barnevognen skulle se kedelige ud.

Som den perfektionist jeg er og altid har været, bemærkede jeg at Thorkild ikke tog det så nøje med om linjerne blev skæve eller ujævne. For ham skulle arbejdet gå hurtigt, for ellers fandt han det kedeligt og i øvrigt urentabelt. Der var altså ingen vej udenom, jeg måtte fatte penslen og dyppe den i den farve, der i de enkelte tilfælde skulle bruges til at male linjerne og krusedullerne med.

Men jeg havde ikke malet ret længe på et karrosseri, førend Thorkild, som stod ved siden af og betragtede mit værk, sagde, at det gik for langsomt og at jeg ikke behøvede at være så nøjeregnende med om linjerne hist og her blev lidt skæve og rystede. Den kritik var egentlig nok til at tage modet fra mig, men jeg besluttede mig til at holde pinen ud og forsøgte at gøre arbejdet hurtigere, hvilket glædede min onkel. Men allerede næste dag, da jeg mødte op på værkstedet kl.

Hvis nogen kommer og spørger efter mig, skal du bare sige, at de vil kunne træffe mig om eftermiddagen. Det samme gentog sig i øvrigt også i de følgende dage, hvor han ligeledes overlod det til mig at passe forretningen. Thorkild var ofte rastløs og gik uroligt frem og tilbage i værkstedet, alt imens han skottede ud ad vinduet. Jeg tænkte, at det kunne skyldes, at der ikke var meget salg i brugte og nyistandsatte barnevogne, for i den tid, jeg arbejdede der, så jeg kun ganske få kunder.

Nogle dage kom der slet ingen, og det så jo derfor ikke ud til, at forretningen kunne opretholdes i længden. Den skulle jo gerne give indtægter og helst også overskud, hvis der skulle være nogen mening i at drive forretningsvirksomhed. Imidlertid blev jeg efterhånden klar over, hvad der var grunden til Thorkilds rastløshed og uro, for sidst på ugen kom der en for mig ubekendt yngre kvinde ned i forretningen, ikke for at se på en barnevogn eller tilbehør.

Nej, åbenbart for at hente Thorkild, som tydeligvis blev lidt forfjamsket over besøget, hvorfor han skyndsomst sagde til mig: Hvis jeg ikke er kommet tilbage inden lukketid, kan du bare smække døren, før du går! Det korte af det lange er, at Thorkild nogen tid senere måtte opgive at drive handel med brugte og nyistandsatte barnevogne. Men hvad der blev af barnevognene ved jeg ikke, for butikken eller værkstedet blev ryddet og nogle maskiner og andet udstyr blev i stedet installeret i de to kælderlokaler.

Det viste sig, at moster Lilly igen havde været på spil, idet hun på den tid var kommet i kontakt med en lidt ældre fabrikant, som kunne tænke sig at producere og sælge patinerede bronchegenstande, så som fade, skåle, askebægre o. Lilly havde foreslået fabrikanten, at hun og hendes bror gerne ville påtage sig at udføre arbejdet med at dreje og patinere bronchegenstandene, og det var denne åbenbart med på. Det var derfor maskinerne var blevet installeret i Thorkilds fhv.

Den nævnte fabrikant, hvis navn jeg ikke husker, var gift med en noget yngre kvinde og parret boede i egen stor villa i Gentofte. Jeg nåede at hilse på parret et par gange, når jeg var på besøg på værkstedet, hvor der ellers blev arbejdet energisk fra morgen til fyraften. Nå, tænkte jeg, det var ellers noget af en pelsklædt dulle, den lidt ældre og lettere korpulente fabrikant havde fået sig og delte bord og seng med. Arbejdet på Thorkilds værksted bestod i, at han selv stod ved en metaldrejemaskine og formede de bronchefade og askebægre og lignende, som der var brug for.

Det var i øvrigt et arbejde, han syntes at trives med, for han var blevet mindre rastløs, end han plejede at være. Lillys arbejde bestod i afsyring af bronchetingene og ved hjælp af en blæselampe at få den smeltede overflade til at stivne i ujævne former og antage en patina, så at man skulle tro om det færdige produkt, at der var tale om en meget gammel og antik ting. Men det var i virkeligheden det rene og skære fupnummer. Noget, min kære gode og rare onkel Thorkild ikke tog så højtideligt.

Hvis folk ville købe den slags bras, mente han, at det måtte blive deres egen sag. Senere hørte jeg, at Thorkild helt og holdent havde overladt værkstedet til fabrikanten og forladt jobbet for stedse. Ifølge hvad jeg ved, hang det sammen med, at amourøse Thorkild nogle gange havde besøgt fabrikantfruen i Gentofte, når hendes mand ikke var hjemme, forstås.

Men en dag, mens Thorkild fornøjede sig sammen med kvinden, var fabrikanten uventet kommet hjem og havde overrasket de to turtelduer. Efter denne pinlige afsløring ville fabrikanten trække sig ud af aftalen med Thorkild, men denne foreslog den løsning, at han selv trak sig ud af foretagendet og overlod det til fabrikanten at videreføre værkstedet, hvor Lilly jo fortsat var medarbejder.

Hun syntes at Thorkild havde båret sig uklogt ad, men hun kendte jo hans svaghed for det modsatte køn, så det måtte trods alt blive hans egen sag. Hvad Thorkild derefter gav sig i kast med, har jeg ingen viden eller erindring om, men kendte jeg ham ret, så skulle han nok finde på udveje til at tjene til dagen og vejen.

Det var mit bestemte indtryk, at når blot han havde til dagen og vejen og især til de mange cigaretter, han dagligt røg, og fik den mad, han kunne lide, og der så i øvrigt var en dame til at tilfredsstille hans amourøse behov, var han stort set tilfreds med tilværelsen. Min fætter Dennis så jeg kun lejlighedsvis, for ham og jeg gik hver vore veje, både uddannelsesmæssigt og personligt.

Dennis var dog også modtagelig for nogle af de spirituelle og idealistiske tanker, der lå i tiden. Han læste blandt andet bøger af biologen og lægen Alexis Carrel , som f.

Men Dennis interesserede sig også for sociale problemer og tilsluttede sig i det stykke en overgang kommunismen. Senere modererede han dog sin politiske opfattelse i retning af Socialdemokratiet, som han er forblevet en trofast tilhænger af og støtte for livet igennem.

På et tidspunkt traf Dennis en lidt særpræget pige ved navn Lily Jeppesen, født Imidlertid var Lilys forældre ikke hjemme ved mit besøg, så vi havde deres lidt gammeldags, men hyggelige stuelejlighed helt for os selv. Selv drak jeg ikke spiritus på det tidspunkt af mit liv, så jeg nøjedes med sodavand, hvor Dennis og Lily nød et godt glas rødvin, alt imens snakken gik livligt frem og tilbage om dit og dat.

Men på et tidspunkt foreslog Lily — til min store og lidt forlegne overraskelse — at vi skulle spille Strip Poker!

K9 sex amatør nøgen billeder

ESCORT HOLSTED EKSTRA BLADET ANNONCER